Alie-ten-Brink165Mijn naam is  Alie Ten Brink. Geboren, ruim 54 jaar geleden in het meest noordelijke deel van ons land, in Friesland. Sinds 1989 ben ik woonachtig in Limburg en daarvan de laatste 18 jaar in Heerlen.

Momenteel in de wijk Schaesbergerveld. Een fijne buurt, dicht bij het centrum en dicht bij buitengebieden van Heerlen. Met name in die buitengebieden wandel(d)en we graag met onze honden. Helaas vinden we daar de laatste tijd erg veel zwerfafval. Afval wat eigenlijk door de eigenaren daarvan in dag- en nachtopvang afgegeven zou kunnen worden in daarvoor bestemde containers.
showbandcorio
Naast mijn honden heb ik als hobby het maken van muziek. Ik speel sinds paar jaar saxofoon bij showband Corio. Een showband die in Heerlen en verre omgeving aan de weg timmert na een fusie enkele jaren geleden. Hele mooie resultaten op het WMC en schitterende optredens in binnen- en buitenland horen erbij. Na het WMC optreden hebben we dit mogen vieren op het Pancratiusplein in Heerlen. En zo hoort het!

Een geweldige hobby!

Na een opleiding in het medisch vakgebied ben ik 15 jaar werkzaam geweest bij Vodafone in Maastricht. Als manager van de klantenservice heb ik daar een bijdrage kunnen leveren aan een zo goed mogelijke ondersteuning van onze klanten op het gebied van mobiele telefonie.

Ooit was ook Vodafone gevestigd in Heerlen. Helaas is dit 1 van de bedrijven die weer vertrokken is uit het centrum. Een centrum waar zoveel mogelijk is, waar het zoveel beter toeven zou kunnen zijn. Een centrum welke een kans verdient en het maar niet krijgt. En ondertussen lijkt het er op dat de koers juist een tegengestelde richting op gaat. Het centrum leeg halen om verder naar de buitenkant van de stad nieuwe dingen op te bouwen. Geldverslindende projecten waar niemand op zit te wachten.

Jammer, het had een stad als Heerlen zo netjes gestaan als men het lef had gehad om dergelijke projecten stop te zetten in een tijd als deze. Ja, het zijn prachtige plannen, maar de tijd van nu is niet geschikt om ze uit te voeren.

prullenbakkenDe grote aandacht voor dergelijke grote projecten houdt vaak de schijnwerpers af van de problemen waar inwoners mee kampen:

  • Overlast in wijken en buurten (vernielingen, zwerfvuil, drugsdealers etc. etc.)
  • Parkjes die vooral gebruikt worden als dumpplaatsen voor ongewenst afval
  • Leegstand van woningen, bedrijfspanden en sportvelden
  • Hoge parkeertarieven
  • Onmogelijke procedures en regels voor verenigingen en ondernemers

Het rijtje kan nog verder aangevuld, dat is niet moeilijk.

Ondertussen verrijzen er op de  lege plaatsen de meest afschuwelijke parkjes met graffiti muren, sporttoestellen (heb er nog nooit iemand ze zien gebruiken)  waar vervolgens vooral weer overlast plaats kan vinden. Geld moet rollen, dat is goed voor de economie. Ook voor de economie. Wat ik nou zo vreemd vind is dat het geld de laatste jaren vooral de verkeerde kant blijft oprollen.

Wat zou Heerlen mooi kunnen zijn als het eens een andere kant op gaat rollen.  Bijvoorbeeld naar de middenstand, naar sport en cultuur waar de inwoners van Heerlen dagdagelijks mee bezig zijn. Hun eigen verenigingen eens een kans geven op een beter bestaan.

Tja, wat zou dat mooi zijn…………….volgens mij kan het ook prima, kunnen we dit samen bereiken, na 19 maart !!

Het is dan ook des te treuriger dat Heerlen zich nu concentreert op locaties buiten het centrum. Er staat zoveel leeg, en het centrum biedt zoveel mogelijkheden. Nog meer verpaupering mogen we niet toestaan. Hart-Leers wil hier aktief mee aan de slag, ongeacht wat de rest van politiek Heerlen hier van vindt. Wij zijn van mening dat het centrum een kans verdient. Dat de huidige ondernemers in de stad een kans verdienen op betere tijden. Dat de jeugd het centrum gaat waarderen.

Daarvoor is het ook nodig de veiligheid onder de loep te nemen. Een veilige stad is een prettige stad. Ook dat is goed mogelijk. In ons programma hebben we volop aandacht voor de veiligheid en hoe wij denken deze relatief eenvoudig te kunnen realiseren.

eehhbbfdNaast mijn werk voor Vodafone en de politiek is ontspanning natuurlijk ook erg belangrijk. Ik vind dit vooral in het wandelen met mijn honden, in fotografie en het lezen van boeken. Al deze 3 dingen zijn goed mogelijk in Heerlen. Er is veel groen, veel mooie wandelroutes in en rondom onze stad waar het eveneens goed mogelijk is om prachtige foto’s te maken.

Vanaf het moment dat ik in Heerlen ben komen wonen zag ik dat het is een stad is met kansen, ………veel kansen. Het wordt nu hoog tijd om deze kansen te gaan benutten. Op allerlei gebieden zijn er mogelijkheden om verbeteringen te bewerkstelligen en het voor de Heerlenaar nog een fijnere stad te maken om te wonen, werken en te verblijven.

Net als Roel ben ik ook eerder betrokken geweest bij de politiek Heerlen. Vanaf het moment dat Roel van start ging met een eigen partij hebben we besloten samen te gaan werken en te zorgen dat Heerlen een partij krijgt waarin democratie, duidelijkheid, openheid en eerlijkheid een vanzelfsprekendheid is.

We hebben een aantal speerpunten waar we in Heerlen voor willen strijden, en daarbij ook de consequenties van deze mening niet uit de weg willen gaan. Daar waar de Heerlenaar ons nodig heeft zullen we alles in het werk zetten om te helpen. Veiligheid, gezondheid, werkgelegenheid………………..het zijn items die nodig zijn voor ons allen om Heerlen als stad aantrekkelijk te maken en te houden. Zodat meer jongeren voor onze stad zullen kiezen in plaats van te verkassen naar elders. En waar senioren een veilige oude dag te kunnen beleven. Waar ondernemers zich graag in het centrum willen vestigen en de markt het middelpunt gaat vormen van dit centrum. Waar ruimte is voor evenementen en het verenigingsleven gestimuleerd wordt.

Ambitieus? Jazeker, behoorlijk zelfs. Maar dat hebben we nodig, een flinke portie ambitie om ons doel te bereiken.

< Vorige terug naar overzicht Volgende >

Uw reacties, tips en aanbevelingen horen wij graag!Contact