Mijn naam is Marij Dovermann, ik ben geboren in Heer en door mijn huwelijk woon ik nu al meer dan 35 jaar in Heerlen centrum. Ik run al 20 jaar Guesthouse No.16 in het centrum van Heerlen, tegenover het Thermenmuseum en woon zelf ook op de resten uit de Romeinse tijd.
 
Door mijn Guesthouse ontmoet ik veel buitenlandse gasten, die mij bij het ontbijt vaak vertellen dat de binnenstad van Heerlen en vooral de omgeving Pancratiusplein erg gezellig en mooi is en komen dan ook vaak terug.
 
Voordat ik met mijn bedrijf begon heb ik eerst voor de VVV-Heerlen gewerkt en rondleidingen in Heerlen gegeven, waardoor ik de stad vrij goed ken. Heerlen heeft heel veel mooie locaties die niet tot het uiterste worden uitgebaat, wie weet van de mooie gevels in de binnenstad die door bedrijven helaas met lelijke reclame uitingen worden “versierd”.
Marij-Dovermann-gr
Ik voel me aangetrokken tot het lot van de kleine zelfstandigen, die het niet makkelijk hebben in het centrum. Er is veel leegstand door de te hoge huren en te grote oppervlakten. Met de komst van het Maankwartier zal er weer een verdere opschuiving van het winkelhart naar de andere kant van de spoorlijn plaatsvinden.
 
Ik ben voorstander dat er meer kleinschalige unieke winkels ingericht worden, waardoor het centrum aantrekkelijk kan worden.
 
We moeten voorkomen dat de binnenstadbewoners hun aankopen steeds vaker elders moeten doen wegens het ontbreken van relevante winkels. Zo zal ook winkelcentrum Het t’Loon zijn functie moeten blijven behouden voor de vooral oudere bewoners uit de directe omgeving en voor de bewoners uit het Eikenderveld.
< Vorige terug naar overzicht Volgende >

Uw reacties, tips en aanbevelingen horen wij graag!Contact