Op de vraag om iets over mijzelf te schrijven antwoordde ik direct volmondig ja. Maar wat moet je allemaal over jezelf schrijven? Dat gaat een half boek worden en dat doe ik dus maar niet.

Mijn naam is Markus Andreas Pool, roepnaam Max, geboren in de wijk Heksenberg. Gehuwd en heb één zoon, Marc. Na verschillende woonadressen, steeds in het Heerlense en nog steeds bij dezelfde verhuurder, ben ik in Palemig terecht gekomen. Eerlijk gezegd, als je een woonadres je thuis gaat noemen, dan begrijpt u vast wat ik daarmee bedoel.

Na een lange periode van onderwijs, cursussen en werkzaamheden op diverse gebieden, zou het eigenlijk tijd zijn om het wat rustiger aan te gaan doen. Ware het niet dat er nog zoveel te doen is. Doorpakken dus!

Mijn hobby’s zijn overigens tuinieren, vogels (Harzers), lezen, het schrijven van korte verhalen (en gedichten), hengelsport, astronomie, mensheidgeschiedenis en natuurlijk…. ‘de politiek’.

Al voor ‘At your service’ was bij mij duidelijk dat het roer om moest. Helaas hebben de meesten zich weer ‘in slaap laten sussen’ door de gevestigde politiek en diens politieke stromingen.

 

Politiek is passie, emotie maar vooral mensenwerk! Wat is er nu mooier dan met elkaar, zonder de last van landelijke ‘partijpolitiek’, je in te zetten voor je stad en diens gemeenschap. De plek waar burgers het allerbelangrijkste zijn en niet de ‘partijpolitiek’ van landelijke partijen.

Men zegt vaak dat ‘de politiek’ geen feeling (meer) heeft met ‘de burgers’. Welnu: bij deze roep ik u op om niet alleen tijdens verkiezingen uw stem te laten horen, maar dat ook op elk ander ogenblik te doen met vragen, suggesties en op- en aanmerkingen. Pas dan maakt ook ‘de burger’, onze inwoner, zich weer eigen wat hij of zij te lang in de handen van politieke partijen legde. Het resultaat daarvan is inmiddels bekend, nietwaar?

Dit is voor mij dan ook de reden geweest om actief deel te nemen bij Hart-Leers. Om zo, op deze manier, er ‘werk van te maken’. Samen met gelijkgezinde stadsgenoten voor een leefbare en veilige maar vooral voor een stad van en door onze inwoners gaan. Een fijne leefomgeving waarvan je zegt ‘Dit is mijn thuis.’

Hart-Leers is een lokale, ongebonden partij waar stadsgenoten -met kennis en kunde op velerlei gebieden- prima op hun plaats zijn en, zonder achterkamertjespolitiek te bedrijven, werken aan Heerlen. Aan uw en onze stad.

Wij zijn er alles behalve ‘voor ons zelf en/of voor het eigen belang’. Hart-Leers is er voor u, de inwoners van Heerlen.
Ook de komende 4 jaar kunt u weer op ons rekenen. Wij rekenen, als inmiddels 4e partij van de stad, op u!

< Vorige terug naar overzicht Volgende >

Uw reacties, tips en aanbevelingen horen wij graag!Contact