Boscafé in Aambos verdient een kans

De plannen van de Heerlense horecaondernemer Eugene Driessen, onder andere gekend van Hoeve de Aar en direct betrokken bij ‘t Koffiehuuske (Benzenrade) en café Teerling (Welten), om in het Aambos een heus boscafé te starten passen prachtig in de horecatraditie van dit stadsbos. De danskiosk, waarover velen van een iets oudere generatie het nog regelmatig hebben, is immers verre van vergeten. Een sfeervol boscafé zou een waardige opvolger kunnen zijn.

Hart-Leers: ‘Niet alleen geeft een leuk en sfeervol boscafé (liefst in de vorm van een passende blokhut o.i.d) sfeer, ook zorgt deze activiteit (met beperkte bewoning) voor extra sociale controle, dag en nacht. Het Aambos ligt er prachtig bij, is mooi ontsloten en heeft een centrale ligging. Ook vandaar zien wij in dit boscafé een grote meerwaarde. Wat ons betreft verdient dit plan zeker een kans en moeten ondernemer en gemeente Heerlen zo spoedig mogelijk om tafel om daarbij samen te bekijken hoe dit sfeervolle idee binnen niet al te lange tijd werkelijkheid word’.

Behalve dat het een mooi plan betreft gaat het hier ook om een economische impuls. Een impuls waarbij behalve fors geïnvesteerd word ook de nodige arbeidsplaatsen ontstaan. Ons advies luidt: doen! Met respect voor het Aambos, natuurlijk.