College wil per 1 maart 2012 betaald parkeren in Heerlerheide

Posted by | June 30, 2011 | Nieuws

Burgemeester en wethouders hebben per collegebesluit (2011/33922) besloten om op 1 maart 2012 betaald parkeren in Heerlerheide in te voeren. Hart-Leers ziet dat helemaal niet zitten. ‘Het nieuwe winkelhart van Heerlerheide is prachtig geworden, maar nog niet helemaal af. Geef Heerlerheide eerst eens rustig de tijd om tot ontwikkeling te komen voor ook maar enigszins aan betaald parkeren te denken’, zo vervolgt de lokale partij.

‘Wij denken bovendien dat betaald parkeren kopers richting Hoensbroek, Landgraaf en Brunssum verplaats. Immers daar is en blijft parkeren gratis’. Hart-Leers stelt voor om op z’n minst eerst eens heel goed de ‘voors en tegens’ van het invoeren van betaald parkeren tegen elkaar af te wegen. De huidige tijden zijn immers hele andere dan de tijd waarin besloten werd tot het starten van masterplan Heerlerheide. Gratis en/of zeer betaalbaar parkeren kunnen een (koop)centrum maken of breken. Dat zie je ook in het stadscentrum van Heerlen waar bezoekers wegbleven sinds de parkeertarieven met maarliefst 50% stegen.

Hart-Leers: ‘Wij roepen alle gemeenteraadsleden op om samen met ons invoering van betaald parkeren in Heerlerheide heel goed tegen het licht te houden voordat burgemeester en wethouders het in praktijk brengen’.