Groente kweken in het voormalige CBS-gebouw

Ook als je naar de radio luistert dan hoor je regelmatig ‘iets nieuws’. Zo ging de L1 uitzending, die om 10.00u. startte, vandaag over het leegstaande (ruim 40.000 m2 omvattende) voormalige CBS gebouw. ‘Wat moet met deze gigantische leegstand gebeuren?’ kwam onder andere aan de orde. De vakwethouder opperde daarbij het opzienbarende idee om paprika, tomaten en andere groenten in het gebouw te kweken. U begrijpt het al: daar wil Hart-Leers natuurlijk het fijne van weten.

Hernieuwd in gebruik nemen als kantoorruimte komt volgens de wethouder niet in zijn rijtje van mogelijkheden voor, daarvoor moet volgens hem gekeken worden naar het Maankwartier en naar het Schinkelkwadrant. De wethouder volgt, wat het oude CBS betreft, de gedachte van ‘binnen landbouw’ en opperde (bloedserieus) te denken aan op commerciële basis groenten in het gebouw te gaan verbouwen.

Nu blijkt dat dit ‘groente-idee’ rechtstreeks uit het Heerlense gemeentehuis afkomstig is mogen we er van uit gaan dat het zeer zeker goed doordacht en prima onderlegd tot stand gekomen is. Hart-Leers verzoekt vandaar het college van burgemeester en wethouders om haar opzienbarende gedachtegang in deze op korte termijn met de gemeenteraad te delen en het een en ander dat zij hiervoor reeds uitwerkte ter inzage te leggen.

Tomaten, paprika’s (en ga zo maar door) kweken in het oude CBS gebouw klinkt toch wel heel erg vreemd…