Hart-Leers: einde ‘puist van Hoensbroek’ lijkt in zicht

Wijshoff AntiekAl geruime tijd storen Hoensbroekenaren en bezoekers van het Hoensbroekse koopcentrum zich aan het leegstaande en vernielde pand grenzend aan het Gebrookerplein, vlakbij het parkeerterrein. Brandjes, vernielingen en lawaai zorgen voor overlast. De sloop van het pand, waarin voordien Wijshoff Antiek gevestigd was, lijkt nu echter in zicht.
 
De gemeente Heerlen en de huidige eigenaar van het pand zijn namelijk in overleg. Mede door de recente brandstichtingen in het pand staat op dit moment asbestverwijdering op het programma. Ook de gemeente Heerlen ziet, net zoals menige Hoensbroekenaar, liever vandaag dan morgen de sloop van start gaan.
 
Onlangs nog werd de aanblik van het verloederde pand aangepakt en toverden enkele graffitti-artiesten de trieste aanblik van het pand om tot een vrolijker geheel. Dit tijdelijke kunstwerk lijkt echter geen lang leven beschoren. 
 
Hart-Leers is blij met een broodnodige vooruitgang die aanstaande lijkt, een snelle sloop is immers meer dan op z’n plaats.
‘Bovendien zijn wij erg benieuwd naar de concrete plannen voor deze plek’ voegt de afdeling Hoensbroek van Hart-Leers afsluitend toe.