Heerlen stopt met China desk -China ambtenaar gaat met pensioen-

Posted by | december 11, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

De afgelopen 2 jaar gaf Heerlen zo’n 300.000 euro uit aan een eigen China ambtenaar om Chinese contacten aan te boren en Chinese bedrijvigheid in (en om) Heerlen te creëren. De geboekte resultaten lijken tot op heden bedroevend en zijn waarschijnlijk de reden ervan dat de China desk per 1 januari 2015 stopt en Heerlen via andere wegen aansluiting zoekt.

Herinnert u het zich nog: het Maankwartier zou welhaast een China Town worden. Van Chinees hotel, Chinese gezondheidszorg tot en met noem maar op. Nu blijkt dat concrete resultaten uitblijven trekt Heerlen de stekker uit haar eigen China desk. Waar reeds velen waarschuwden dat Heerlen beter op bestaande Chinese netwerken kan aansluiten en beter samen met de provincie Limburg zou optrekken koos Heerlen, tot voorkort, voor een ‘alleingang’. Zie hier het uitgebleven noemenswaardig resultaat.

Hart-Leers volgt de China desk nauwlettend en zette deze ‘desk’ reeds meer dan eens op de politieke agenda. Natuurlijk liggen er kansen in China. Echter: het vergt allemaal behoorlijk wat tijd en resultaten worden welhaast nooit op korte termijn geboekt. Het, inmiddels misplaatste, optimisme dat na diverse -gemeentelijke- China reizen voet vatte is losgelaten met het onder ogen zien van de realiteit. Dat nagenoeg geen resultaat geboekt is bevestigd het bijgaande gemeentelijke stuk…

Bijlage_Eindevaluatie_Chinadesk