Hoensbroek: ondernemers Nieuwstraat zijn overlast vanwege wegwerkzaamheden beu

Nu een belangrijke deadline dreigt te verlopen en ondernemers en bewoners van de Nieuwstraat al maanden in de rommel zitten is men het ronduit beu. Het eind van de werkzaamheden leek in zicht maar nu is het allemaal weer onzeker klinkt het vanuit de Hoensbroekse Nieuwstraat.

Een bezoekje aan de straat en diverse gesprekken met ondernemers en andere direct betrokkenen maken duidelijk dat er zeker wat aan de hand is waardoor het allemaal lang duurt. Hart-Leers vraagt burgemeester en wethouders daarom tijdens het vragenuur van de raadsvergadering van morgenavond om snel passende maatregelen te nemen. De bereikbaarheid moet sowieso stukken beter. Nu ook de kermis binnenkort een deel van de omgeving afsluit en andere projecten (op)gestart worden maakt dit de hele situatie er allerminst beter op.

Wij trekken samen met de Nieuwstraat op om een snelle en goede oplossing voor de problemen te vinden. Het is hoog tijd dat iedereen weet waaraan men toe is en welke oplossing bedacht is. Ook pleit Hart-Leers ervoor om de omgeving rondom het voormalige gemeentehuis van Hoensbroek een flinke schoonmaakbeurt te even. Het groen tiert er welig waardoor het geheel een onverzorgde indruk maakt. Ook dit kan beter beamen de mensen van de Nieuwstraat met Hart-Leers.

Bijlage