Hoensbroekse projecten flink in de problemen

Burgemeester en wethouders lieten vanavond weten dat het onlangs uitgebrande pand ‘Wijshoff antiek’, gelegen aan het Gebrookerplein in hartje Hoensbroek, momenteel ‘te koop’ staat. Eerder zouden Heemestate en ING Bank ter plekke samen een project ontwikkelen. Omdat ING zich echter uit het project terug trok staat ‘de puist van Hoensbroek’ nu ‘te koop’.

Voor het oude gemeentehuis van Hoensbroek zag het er geruime tijd, gelukkig, beter uit. Het al jarenlang leegstaande beeldbepalende pand zou immers een gezondheidskundige invulling krijgen. De bouw en verbouwwerkzaamheden waren zelfs al voortvarend gestart. Nu echter het uitvoerende bouwbedrijf failliet ging en het voormalige Hoensbroekse gemeentehuis door dit faillissement (samen met andere eigendommen van het bouwbedrijf) in handen van de Rabobank gevallen is zijn alle ontwikkelingen stil gevallen en lijkt doorgang van het project alles behalve zeker.

Ook na meerdere gesprekken met de Rabobank wil deze kennelijk slechts alle panden uit de failliete boedel in een koop van de hand doen. Dat daarbij de boekwaarde van deze eigendommen schijnbaar aan de erg hoge kant zit doet het geheel allerminst goed. Of de gemeentelijke en provinciale steun, ter gezamenlijke hoogte van 600.000 euro, via het bouwbedrijf ook in het faillissement terecht kwam of dat deze subsidie nog steeds beschikbaar is werd niet duidelijk.

Hart-Leers: ‘Hebt u een bankrekening bij de Rabobank en hebt ook u hart voor Gebrook en zijn oude gemeentehuis dan is het wellicht niet slecht om deze kwestie eens bij uw bank aan de orde te stellen. Immers: het gezondheidscentrum is een prachtig plan en verdient doorgang. Daar kan ook de Rabobank niet op tegen zijn, toch?’