Meerwerkclaim Maankwartier: gaat de provincie de begroting van Heerlen afkeuren?

Vorige week dinsdag, kort nadat donderdags ervoor de begroting van Heerlen werd vastgesteld, werd openbaar dat het Maankwartier met een meerwerkclaim van 8,5 Mln. euro kampt. ‘Is de kort daarvoor vastgestelde begroting van Heerlen nu nog wel sluitend en wat heeft dit voor gevolgen voor de stad?’, vraagt Hart-Leers zich af.

Volgend jaar zou er geen tekort noch een overschot voor Heerlen gelden, in de jaren tot en met 2017 zal een (minimaal) tekort van maar liefst 23.544.000 euro ontstaan melden de stukken. Het lijkt erop dat na het bekend worden van de enorme Maankwartier meerwerkclaim Heerlen al voordat de begroting 2014 in praktijk gebracht wordt ‘door het ijs zakt’ en nu al behoorlijk in de rode cijfers komt. Welke gevolgen heeft dit voor de stad en wat gaat de provincie Limburg nu met de onlangs door Heerlen ingediende begroting doen?

Hart-Leers:  ‘Wij voelen ons bij de neus genomen doordat pas na het vasttellen van de begroting openbaar werd dat het Maankwartier een grote financiële kater oploopt. In het ergste geval komen deze extra kosten volledig op het bordje van de gemeente Heerlen terecht. Het lijkt erop dat de cijfers niet per toeval kort na het vaststellen van de begroting openbaar werden. Immers: met deze cijfers in gedachte had de begroting voor volgend jaar er zeer waarschijnlijk heel anders uitgezien.’