Nieuwe brug in het Aambos

Posted by | August 26, 2011 | Nieuws
Brug Aambosch Heerlen

Onlangs werd de bijna 100 jaar oude brug, die 2 delen van het Aambos verbond, gesloopt. Nadat een boom op de brug viel bleek uit onderzoek dat belangrijke bouwdelen rot waren en besloot de gemeente Heerlen tot sloop over te gaan. Even was het onduidelijk of er een nieuwe brug komen zou. Met het, tijdens de raadsvergadering van 22 juni jl., reserveren van 100.000 Euro leek die onduidelijkheid weggenomen.

Omdat er echter ook besloten werd dat, indien de nieuwe brug gedurende dit jaar niet geplaatst zou worden, het geld terug moet vloeien in de algemene reserve maakt Hart-Leers zich zorgen. ‘Wij hebben nog niets vernomen over hoe, wat en wanneer de nieuwe brug er komt. Geen verbindingsbrug plaatsen is wat ons betreft geen optie. Een deel van het Aambos blijft dan permanent ontoegankelijk. Er kan dan behalve niet van genoten ook geen onderhoud gepleegd worden’.

Om erachter te komen hoe de vlag er bij hangt informeert Hart-Leers naar de laatste stand van zaken. De brug is behalve beeldbepalend ook hoogst noodzakelijk. ‘Dat de brug er komt staat wat ons betreft vast’.