Nieuwe eigenaar voor gemeentehuis Hoensbroek, ondernemers Nieuwstraat weer bereikbaar en groen word aangepakt

Na het faillissement van bouwbedrijf Welling kwam het (voormalige) Hoensbroekse gemeentehuis onder  beheer van de Rabobank. Gelukkig bleek onlangs een koper gevonden waarmee de werkzaamheden weer van start kunnen gaan. Dit blijkt de opmaat voor meer goed nieuws.

Weken geleden bleek plotseling onduidelijk per wanneer de ondernemers aan de kop van de Nieuwstraat weer optimaal bereikbaar waren. Met het begin van de bouwvak voor ogen drongen zij, via hun woordvoerder Jean Habets van modehuis De Ster, aan op het nakomen van gemaakte afspraken. Hart-Leers schoot hen daarbij, na goed overleg, met plezier te hulp.

De diverse raadsvragen waarbij wij aandrongen op het nakomen van gemaakte afspraken werden vervolgens, gelukkig, snel in praktijk gebracht. Waar het -voor het stellen van de vragen- nog er op leek dat openstelling voor de bouwvak onzeker was rijden de auto’s sinds eind vorige week weer over de kop van de Nieuwstraat. Pal langs de plek waar diverse ondernemers al jarenlang hun zaak drijven.

‘Een ander puntje’ was het zwaar onderkomen groen (gemeentelijk eigendom) pal voor het oude gemeentehuis, ‘wanneer gaat hier eindelijk iets gebeuren?’ vroeg de buurt.

Daarover heeft Hart-Leers inmiddels begrepen, nadat we ook dit punt oppakten, dat de gemeente Heerlen hiermee -op hele korte termijn- voortvarend aan de slag gaat. Nu de aannemer eind vorige week de zware ijzeren rijplaten van het groen voor het gemeentehuis verwijderde is het nu aan de gemeente om groenonderhoud te plegen. Het manshoge gras te knippen en de bijna onzichtbare (door groen overwoekerde) fontein snel weer toonbaar te maken.

Hart-Leers: ‘Met alle positieve ontwikkelingen rondom het voormalige gemeentehuis mag ook de voortuin van het gemeentehuis niet nog langer onverzorgd blijven. Het gras maaien en de struiken (bij)knippen mag wat ons betreft vandaag nog gebeuren’.