Verkeerde plek voor plannen jongerenaccommodatie Heerlerheide

Posted by | May 26, 2011 | Nieuws

Hart-Leers keek er vreemd van op toen buurtbewoners rondom de Kapelaan Ramakersstraat in Heerlerheide de partij informeerden over de mogelijke komst van een jongerencentrum in hun straat. ‘Het vorige jongerencentrum in Heerlerheide (De Hitscher Treff aan de Ganzeweide) is amper gesloten en nu plant Heerlen een andere voorziening middenin het oude centrum van Heerlerheide’. Behalve dat de geplande locatie zich er niet voor leent was er een dagvoorziening voor ouderen geplant. Die voorziening lijkt, zoals nu blijkt, niet door te gaan.


 
Tijdens een buurtbezoek werd direct duidelijk dat de locatie behalve totaal ongeschikt ook volledig ongewenst is. De ramen in de omgeving zijn stuk voor stuk voorzien van posters tegen het initiatief terwijl, zoals nu blijkt, een naastliggende woonwijk ‘schreeuwt’ om een dergelijke voorziening.
 
‘Om het een en ander verder duidelijk te krijgen hebben wij inmiddels schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders gesteld. Hart-Leers hoopt op gezond verstand binnen de gemeente Heerlen en benadrukt dat wat haar betreft deze locatie niet in aanmerking komt’, zo luiden de afsluitende woorden van de partij.

Vragen raadslid aan college