Verkiezingsprogramma 2022-2026

Hier geen ellenlang verkiezingsprogramma en zeker geen loze beloftes die na de verkiezingen de prullenbak in gaan. Geen smoezen of ‘mooie verhalen’.

Hart-Leers is de ongebonden lokale, politieke partij van onze stad. Niet vanuit Den Haag, Maastricht of Brussel be- en gestuurd maar rechtstreeks vanuit onze stad voor u. Lokale politiek die dichtbij staat. Voor iedereen Jong, oud, arm en rijk. Van de stad, voor de stad.

Geen geheime of achterkamertjespolitiek waarbij u pas achteraf erachter komt wat over en voor u besloten is. Open, eerlijk en correct -ten gunste van u en onze stad- luidt onze insteek. Vooraf overleggen en samenwerking. Niet achteraf confronteren met iets waaraan u dan niets meer -zonder enige inbreng- veranderen mag.

Hart-Leers staat voor een compacte, dynamische stad. Zonder misplaatste bouwwoede van peperdure megaprojecten. Een stad die bestaande zaken ‘beleeft’ voordat -wat er al is- achteloos ‘bij ‘t oud vuil gezet wordt’ en daarbij nodeloos kosten gemaakt worden met gemeenschapsgeld regelrecht uit de gemeentekas. 

Maak van leegstand -met verstand- mooie, betaalbare woonplekken.

Voor een stad die schoon, netjes en veilig is. Wat er is moet niet alleen in orde -en goed onderhouden- zijn maar ook bijdragen aan een veilige omgeving waar u zich prettig voelt. 

Voor een stad waar u uw volksvertegenwoordiger gemakkelijk benaderen kan, deze tijd voor u heeft waarna hij of zij voor (en met) u aan de slag gaat.

Een partij die niet louter en alleen gericht is op een deel van Heerlen maar alle stadsdelen, wijken en diens inwoners serieus neemt. De som is meer dan de losse delen op zich.

Met een klein en (daad)krachtig gemeentelijk apparaat richten op datgene wat echt nodig is en zich niet bemoeien met al het overige. Ervoor zorgen dat het ‘achter de balie’ goed in orde is zodat u voor die balie snel en goed geholpen wordt. 

Voor initiatieven die kansen (en steun) krijgen en geen ‘rekeningen’ ontvangen omdat zij zich voor onze gemeenschap inzetten. 

Voor samen aanpakken & oplossen en niet het nodeloos creëren van problemen.

Via onze website www.hart-leers.nl laten we bijna dagelijks, ook al die jaren tussen de verkiezingen, weten wat we doen en waar we voor staan. 

Ons programma voor deze dynamische stad kan nooit compleet zijn en kan vandaar mogelijk geen antwoord geven op al uw vragen Met gezond boerenverstand, navragen, informeren en samenwerken zijn oplossingen en een goede aanpak echter nooit ver weg.

Enkele van onze speerpunten:

  • Vriendelijk zijn & helpen
  • Vertrouwen & partnerschap
  • Niet bouwen voor leegstand maar (ver)bouwen met verstand
  • Niet beslissen zonder vooraf duidelijk, openbaar en eerlijk informeren en… samenwerken
  • Het hele verhaal vertellen zoals het werkelijk is
  • Verantwoord met uw geld omgaan. Niet nodeloos geld uitgeven voor zaken die veel goedkoper kunnen of ronduit overbodig zijn
  • Voor compacte (koop)centra die goed bereikbaar zijn en waar parkeren liefst gratis en zo niet zeker zeer betaalbaar.
  • Voor een aantrekkelijke (binnen)stad met goede bereikbaarheid en een -maximaal- parkeertarief van 50 cent per uur.
  • Een stad waar jong en oud op goede scholing en -indien nodig- op de juiste hulp en ondersteuning kunnen rekenen.
  • Problemen voorkomen en kansen creëren door samen, op tijd, actie ondernemen.

Stem Hart-Leers! Kies voor goed begrijpbaar, eerlijk, duidelijk en verantwoord bestuur met en voor mensen die dicht bij u en onze stad staan.