Wie ben ik?

Emile Kerssemakers, 49 jaar en geboren in Nijmegen. Getrouwd met een Heerlense, Loes Rosmuller en samen hebben wij een pracht van een dochter van bijna 11 jaar.

Ik ben zelfstandig ondernemer en run met mijn vrouw alweer zo’n 26 jaar een internet-boekhandel/antiquariaat.
Sinds 2003 wonen wij op de Molenberg, nabij het Aambos en het Caumerbeekdal, voor ons toch wel een van de mooiste plekjes van Heerlen!

Waarom Hart-Leers?

De meeste mensen voelen tegenwoordig nauwelijks nog enige verwantschap met welke politieke partij dan ook. Een lokale partij, zoals Hart-Leers, hoeft geen verantwoording af te leggen aan een landelijke partijtop. Zij kan zich daarom volledig vrij richten op alle zaken die in de gemeente Heerlen spelen, zonder daarbij belemmerd te worden door politieke kleur.

Zelf ben ik vanaf dag één van de oprichting van Hart-Leers een van de drijvende krachten achter deze Heerlense partij. Ik onderhoud de website hart-leers.nl en de bijbehorende social mediakanalen. Ik heb de laatste jaren veel geleerd over het reilen en zeilen in de gemeentepolitiek. En mij helaas regelmatig geërgerd over besluiten die genomen werden. Na ruim 8 jaar de Heerlense politiek vanaf de zijlijn te hebben gevolgd, is het tijd om een volgende stap te zetten en mij zelf dit keer hoog verkiesbaar te stellen.

Wat is voor mij belangrijk in de gemeente-politiek?

Wanneer het mij lukt om een plaats in de gemeenteraad te bemachtigen, zal ik samen met de andere raadsleden mij in de visie van Hart-Leers inzetten voor de inwoners van de gemeente Heerlen. Hart-Leers zit niet in de politiek voor ‘het pluche’ maar voor gewoonweg de controlerende taak die elk raadslid heeft. Positief kritisch alle besluiten die in de gemeente Heerlen genomen worden onder de loep nemen en, waar nodig, in te grijpen. En vooral door te luisteren naar de wensen van de inwoners (jong en oud!) en de ondernemers van Heerlen. Samen naar oplossingen te zoeken die breed gedragen worden. Want tenslotte maken wij allemaal samen de stad zoals die is!

Emile

Uw reacties, tips en aanbevelingen horen wij graag!Contact