200.000 Euro voor deelname WK 2012

Posted by | januari 06, 2010 | Nieuws

Contador De gemeenteraad die eerder met hangen en wurgen 50.000 Euro wilde investeren in deelname aan het WK wielrennen 2012 kreeg onlangs van de Provincie te horen dat dit toch zeker wel 200.000 Euro moest zijn. Alle eerder kritische partijen gingen overstag en willigden gisteravond die gevraagde 200.000 Euro in. ‘Pure chantage!’, uitte Hart-Leers al eerder.

Bij niet inwilligen van het bedrag stonden andere steden in de rij en zou Heerlen uit de boot vallen liet gedeputeerde Wolfs weten. Een veel te hoge investering voor slechts een start op ’n woensdagmiddag (tijdens ’n werkweek!) en 2 vlotte doorkomsten over het grondgebied van Heerlen is de mening van onze partij.

Nu bovendien de inkomsten van het rijk voor ruim 35 Miljard onder druk staan en dit zeer waarschijnlijk ertoe zal leiden dat ook onze stad flink gekort wordt moeten we extra oppassen op onze gemeentekas. Toen terloops tijdens de vergadering ook nog duidelijk werd dat de gevraagde subsidie voor het opknappen van de buitenkant van het Royal Theather inmiddels reeds twee keer afgewezen was zei Roel Leers namens de partij die 200.000 Euro straks extra hard voor onze stad nodig te hebben en dat de flinke kostenpost die de Royal zal gaan opleveren slechts een van de vele zaken zal zijn waar in zeer de nabije toekomst nog erg veel geld voor vrijgemaakt/gevonden moet worden.

Een raadsminderheid, waaronder Hart-Leers, stemde tegen het voorstel om a raison van 200.000 Euro deel te nemen. Te veel geld voor te weinig gefiets op niveau….

Lees hier het artikel in het LD van woensdag 6 januari 2010