255 parkeerabonnementen per 1 januari opgezegd: parkeerprobleem Politie Heerlen wordt alsmaar groter

Posted by | December 02, 2013 | Nieuws, Vanuit de fractie

Niet alleen barst de Politie qua parkeren in hartje stad uit haar voegen daarbij moet de Politie klaarblijkelijk ook per 1 januari van de P+R parking aan de Parallelweg verkassen zo bleek vorige week. Wat met de 69 UWV parkeerplekken aldaar gebeurt lijkt vooralsnog onduidelijk.

Al jarenlang woedt een juridische strijd rondom P+R parking Parallelweg (Eikenderveld). Vorige week bleek daarbij dat Politie Heerlen er 255 (parkeer)abonnementen heeft. Een behoorlijk aantal op een parkeerplek die bedoelt is voor aan (trein)reis gerelateerd parkeerverkeer. Vanaf uiterlijk 1 januari gaat dat parkeren stoppen bleek tijdens de rechtszitting van vorige week. Of dan ook het aan het UWV gerelateerd parkeren eindigt lijkt nog niet duidelijk.

De enorme parking aan de Parallelweg ligt grotendeel leeg terwijl een behoorlijk gedeelte ontoegankelijk gemaakt is om er te kunnen parkeren. Aan begin en einde van het immense terrein staan grote betonblokken die deze gedeelten ontoegankelijk maken. In het tussengelegen gedeelte wordt desondanks maar gedeeltelijk geparkeerd. Hart-Leers wil weten wat de actuele stand van zaken is en stelt van daar de bijgaande raadsvragen.

vragenuur 02.11-3