Even voorstellen: onze kandidaten 23 tot en met 34

Posted by | februari 21, 2014 | Gemeenteraadsverkiezingen, Nieuws, Vanuit de fractie

Alweer het 3e voorstellingsrondje is een feit. Met trots presenteren we hierbij onze kandidaten 23 tot en met 34. Stuk voor stuk kanjers van ons enthousiaste verkiezingsteam.

Kandidaat 23 is John Glavimans. John is een actieve Heerlenaar die precies op de kruising van Meezenbroek Schaesbergerveld en Palemig woont (MSP). Als enthousiast stadsgenoot staat hij niet alleen achter Hart-Leers maar verbind zichzelf ook graag zichtbaar aan de verkiezingscampagne. Als geboren ‘jong va Boches’ heeft hij zijn draai in onze stad prima gevonden en draagt met plezier bij aan een beter Heerlen. John de Graaf, kandidaat 24, is niet alleen troste pappa maar ook docent op het Herle College. De toekomst van onze stad ziet hij vandaar bijna dagelijks in praktijk. Hen iets leren zit hem in het bloed. Behalve docent is John ook volleert automonteur en allround handyman. Een top kerel en graag geziene gast in en om de stad. Dat hij voetbalt bij Bekkerveld, mountainbiked en ook graag een feestje viert laten we niet onbenoemd.

Achim Gaschler bekleed plek 25. Hij is internationaal chauffeur die buiten Heerlen net zo goed de weg kent als in onze stad. De stad doorkruist hij graag met zijn hond. Achim laat niet alleen om te darten zijn neus graag op gezellige plekken zien. Met Margriet van Dijk – Slangen (lijst 7 plek 26) heeft Hart-Leers een doorzetter in huis. Kan niet, bestaat niet. Wil Margriet iets weten of moet er iets worden opgelost? Nou maak dan je borst maar nat! Margriet zet door en zorgt voor aanpakken en oplossen. Met Rick Waanders op plek 27 plaatst Hart-Leers een jonge, enthousiaste stadsgenoot op z’n lijst. Geboren in Hoensbroek verhuisde hij onlangs richting Heerlen centrum. Een kwestie van de stad letterlijk dichterbij bij elkaar brengen dus. Als student ziet Rick vooral kansen in onze stad en weet daarbij erg goed wat anders kan en anders moet.

Op plek 28 staat Jan Arends, een kwieke stadsgenoot die van zijn hart geen moordkuil maakt en de koe bij de hoorns vat. In zijn Leenhof kent hij ieder hoekje en alle mensen. De oude mijnwerkersbuurt is zijn thuis en Heerlen zijn stad. Jan is eerlijk, open en oprecht. Ook dat deelt hij met Hart-Leers. Met Marianne Klignet op plek 29 presenteert onze partij een levenslustige dame met veel levenservaring. Heerlerbaan is haar thuis terwijl ze haar werk graag combineert met genieten van het leven. Onze plek 30 bekleed Gerard Vlek. Als vader van Perry heeft hij er bewust voor gekozen om dit maal ‘laag’ op de lijst te staan. De jeugd heeft de toekomst al zal zoon Perry (die plek 8 bekleed) zeker en vast van de levenservaring van vader Gerard gebruik maken. Gerard heeft de afgelopen jaren niet alleen voor zijn wijk Nieuw-Husken en omgeving maar ook tot ver daarbuiten zaken voor elkaar gebokst. Of het nu om de luchtvervuiling en stank van Componenta gaat, het redden van de grote vijver in Nieuw-Husken of ervoor zorgen dat de verkeerssituatie veiliger wordt… Gerard zet het op de agenda en sleept er resultaten uit.

Met Peter Finken op plek 31 staat wederom een bekende stadsgenoot op de lijst. Als groot muziekkenner (en liefhebber) zat hij al menig uurtje achter de draaitafel en zorgde dat velen met de voetjes van de vloer gingen. In zijn wijk heeft hij al het nodige meegemaakt en daar waar anderen opgeven zet Peter door. Geen blad voor de mond nemen maar zeggen waar het op staat en mensen op hun verantwoordelijkheden wijzen dat is Peter kort gezegd in enkele woorden. Pascal Frenken, kandidaat nummer 32, is alom gekend als uitbater/eigenaar van brasserie Bracke. Hij ervaart onze stad elke dag en hoort via zijn vele gasten precies wat er speelt. Pascal knokt voor de weg omhoog voor onze stad. Heerlen moet vooruit. Terug naar een gezonde basis. Waar gaat het om en hoe bereiken we dit? Geen gekke tierelantijntjes maar een gewoon gezellig Heerlen, daar staat hij voor.

Paul Heuts is op plek 33 de technisch commerciële man van onze kieslijst. Dossiervreter pur sang en zeker niet om een woordje verlegen. Daar waar hij het hele land verkent runt zijn vrouw al jarenlang een eigen zaak in hartje stad. Deze amicale Hoensbroekenaar zet de puntjes op de i en schrikt er niet voor terug om vragen te stellen die anderen liever voor zich houden. Aanpakken, doen en oplossen is zijn motto.

Jan Teunissen, onze lijstduwer op plek 34, mochten we al eens aan u voorstellen. Heerlen en Jan zijn feitelijk een. Onderzoek doen in de archieven van onze stad, mensen op het mooie oude stadsgevoel wijzen en uitleg geven over onze stad, haar verleden en ontstaansgeschiedenis. Deze stadkenner duwt de lijst van Hart-Leers. Als 80 jarige stadsgenoot brengt hij niet alleen zijn kennis maar ook al zijn levenserving mee waardoor oud en jong ervan verzekert zijn dat Hart-Leers er voor de hele stad en alle leeftijden is.

Alle kandidaten