Geen oplaadpunt OV chipkaart in Zeswegen e.o.

Posted by | June 22, 2011 | Nieuws
JN Shop

Nico Rorik, dynamisch en gekend ondernemer in winkelcentrum Zeswegen, knokt al jaren voor behoud van de voorzieningen in zijn wijk. Zo verkoopt hij onder andere buskaarten en wilde, wegens de invoering van de OV chipkaart, ook een oplaadpunt voor deze nieuwe chipkaart in zijn zaak vestigen. Veolia stelt hem echter vooralsnog teleur: inwoners van Zeswegen kunnen de chipkaart in het busstation opladen waarbij Veolia aangeeft niet verder in te gaan op genomen besluiten.

Met succes verkoopt Nico Rorik’s JN shop (tevens kantoor van PostNL) buskaarten, ook dat had enige voeten in aarde voordat het zover was. Deze buurtfunctie met extra service dreigt nu uit het winkelhart van Zeswegen te verdwijnen en dat is natuurlijk een gemis voor de buurt. Ook de wijk Heksenberg zou geen OV chipkaart oplaadstation krijgen zo weet de heer Rorik te melden terwijl bijvoorbeeld de wijk Meezenbroek er wel op mag rekenen.

Hart-Leers kent de JN shop als een actieve onderneming die graag de nek uitsteekt in het belang van de wijk. Ook daarom dragen wij deze winkel een warm hart toe. Om voor duidelijkheid te zorgen (en dat er daardoor wellicht toch een oplaadpunt komt) roept Hart-Leers de hulp van de vakwethouder in. Hulp met de insteek om deze kwestie snel uit te zoeken en hierin  te bemiddelen.