Geen Profronde in 2010

Posted by | januari 15, 2010 | Nieuws

Profronde Heerlen Gisteravond ontving politiek Heerlen het trieste bericht dat in 2010 geen Profronde zal plaatsvinden. Reden: allerlei organisatorische risico’s maar ook bureaucratische rompslomp. Vele tienduizenden genieten van dit gratis toegankelijke wielerevenement, Heerlen bruist ook dan zoals in oude tijden. Hart-Leers maakt zich keihard om dit sportieve en oergezellige evenement voor onze stad te behouden.

Al vaker deden geruchten de ronde dat de Profronde wellicht uit Heerlen zou verkassen, gelukkig kwam het er nooit van. Vele tienduizenden bezoekers genieten van dit wielerevenement. De vrijdag na de tour de France wordt in Heerlen een eigen ‘tour’ verreden. Extra wrang is nu dat onlangs de gemeenteraad 200.000 Euro vrijmaakte voor deelname aan het WK wielrennen 2012, dit zonder te onderkennen dat lokaal gedragen en beeldbepalende evenementen toch echt wel de voorkeur kennen. Iets wat Hart-Leers wel onderstreepte en daarom tegen een investering van 200.000 Euro in het WK wielrennen 2012 stemde.

Geen enkel officieel signaal bereikte de gemeenteraad over een mogelijk niet door gaan van onze Profronde. De verbaasde en verontwaardige reactie’s stromen inmiddels ook bij Hart-Leers binnen, ‘redt onze Profronde!’, ‘dit is een van onze gezelligste evenementen, de Profronde mag echt niet verloren gaan!’.

Hart-Leers trekt zicht alle hartekreten vanuit onze stad aan en stelt alles in het werk om de Profronde voor onze stad te behouden en daarbij elke mogelijkheid te bekijken om de Profronde ook dit jaar door te laten gaan.

Persbericht – Géén Profronde Heerlen in 2010