‘Haal ’t lokaal’: ruim half miljoen aan kozijnen stadskantoor Heerlen komen van buiten de regio

Heerlen werft met ‘Haal ’t lokaal’ en hoopt daarmee dat u en ik kopen van ondernemers in en om de stad. Bij de nieuwbouw van het stadskantoor gaat dat kennelijk (nog) niet op vernam Hart-Leers.

Wegens een gering prijsverschil komen de nieuwe kozijnen voor het stadskantoor, een post van om en nabij 550.000 Euro in totaliteit zo vernamen wij, ‘van buiten de regio’. Dat terwijl, zo wij ook begrepen, een bedrijf uit de Parkstad hierdoor een grote opdracht mis loopt en een bedrijf van buiten de provincie vervolgens enkele maanden met diens medewerkers ‘heen en weer’ pendelt.

Zeker gedurende deze enorme gezondheidscrisis en de daarbij steeds grotere economische ellende is stimuleren/in stand houden van het eigen/regionale bedrijfsleven van groot belang. Niet alleen investeren we zo in onze eigen regio. Het houdt medewerkers en diens werkgever(s) uit en om onze stad gaande en daarmee ‘in leven’.

Hart-Leers vraagt het college van burgemeester en wethouders of, hoe en sinds wanneer zij hiervan op de hoogte zijn en wat zij in deze wel of niet concreet ondernomen hebben.

Hebben (of gaan) B&W actie ondernomen om alsnog zaken te doen binnen onze regio en… is dit prijsverschil niet simpelweg met een goed gesprek overbrugbaar zodat ook qua prijs er geen vuiltje aan de lucht is.

Hart-Leers: ‘Onder gelijke omstandigheden en bij gelijke kwaliteit is het vreemd om deze kozijnen -zeker nu- niet juist uit de regio te halen. We vragen ons hardop af of burgemeester en wethouders dit niet alleen onderstrepen maar ook daadwerkelijk in praktijk brengen. Indien ja, heet de vraag welke actie in deze ondernomen wordt. Brengen burgemeester en wethouders ‘haal het lokaal’ in praktijk of blijkt het een gemeentelijke slagzin die in praktijk weinig betekend?!