Locatie voor attractiepark gezocht

Posted by | januari 11, 2010 | Nieuws

Achtbaan In VNG magazine (Vereniging Nederlandse Gemeenten) stond onlangs een advertentie waarin een investeerder een grootschalige locatie zocht om een attractiepark te vestigen. Hart-Leers raadslid Roel Leers vroeg naar aanleiding hiervan aan Wethouder Smeets of hij deze advertentie kende en of de gemeente Heerlen wellicht een dergelijke plek bezat en actief zou kunnen aanbieden?

Deze forse advertentie bleek echter onbekend bij de gemeente, vandaag blijkt bovendien dat even ‘napluizen’ in het VNG magazine kennelijk ook niet lukte. Ook collega Parkstadgemeenten erop wijzen zat er kennelijk niet in, maarrrr… dat mocht Hart-Leers wel zelf doen via de Parkstadraad. Een raad waarin deze kersverse lokale partij nog helemaal geen zitting heeft.

Een actief economisch beleid krijgt op deze wijze natuurlijk geen vorm, dat moge duidelijk zijn. Als bijlage, ter informatie, de antwoordbrief die wethouder Smeets naar aanleiding van de vragen, die Hart-Leers tijdens de raadscommissievergadering RS stelde, gaf.

‘Wij zijn onthutst over de blijkbare lichtzinnigheid hoe men in Heerlen kennelijk met kansen op nieuwe werkgelegenheid en mogelijke forse investeringen omgaat! Zelfs de moeite nemen om even een advertentie op te zoeken ontbreekt kennelijk, erover vervolgens met de vragensteller contact leggen doet men ook al niet om daarna gewoon alles maar op z’n beloop te laten zonder hierbij enige concrete actie te ondernemen… verbazingwekkend en intriest’ zo luidt de reactie van Hart-Leers raadslid Roel Leers. ‘Hier valt het een en ander over uit te leggen, hoe is dit mogelijk en hoe vaak vinden dergelijke miskleunen eigenlijk plaats?’.

Update: Hart-Leers zocht amper 1 minuut en vond de advertentie! In het VNG magazine van 25 september jl. nummer 21/22 staat hij op pagina 16, een halve pagina groot. Klik hier voor de Advertentie

Download hier de antwoordbrief van wethouder Smeets naar aanleiding van de vragen