Meeslepend geschreven: Het Dwaallichtje brengt geschiedenis van de Mijnstreek volop tot leven

Posted by | november 17, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Vanmiddag werd in het schachtgebouw van het Nederlands Mijnmuseum het spiksplinternieuwe boek Het Dwaallichtje gepresenteerd. Een boek voor lezers van jong tot oud dat de dagdagelijkse geschiedenis van onze Mijnstreek meeslepend tot leven brengt. Via een verhaallijn die zowel aan het begin als de einde van de Limburgse mijnperiode speelt wordt de lezer meegenomen in de tijd van toen. Vanuit de beleving uit die tijd, door de ogen van tijdsgenoten van toen komt het mijnverleden sprekend tot leven.

Schrijver Pieter-Jan Rijken weet in zijn eerste boek het daaglijkse leven uit de Mijntijd treffend tot leven te brengen. Meeslepend geschreven neem hij de lezer mee in de tijd van toen alwaar hij spelenderwijs onze regionale geschiedenis tot leven brengt. De regionale geschiedenis van de Mijnstreek.

‘Voor jong tot oud geschreven’ wist, in de regio zeer actief en betrokken, geschiedenisdocent Martin van der Weerden doeltreffend te verwoorden.

De boekpresentatie werd, onder andere, begeleid door de korte film Barbara en sloot af met een heuse verschijning van oud koempel Sjeng die kundig diens woord deed. Een en ander maakte de presentatie onvergetelijk en het geheel voor herhaling vatbaar. Een boekpresentatie van formaat van en voor Het Dwaallichtje.

Vanaf heden is Het Dwaallichtje verkrijgbaar bij uitgeverij Leon van Dorp. Zeker en vast ideaal voor ‘in de schoen’ of onder de Kerstboom…

Uitgeverij: www.leonvandorp.nl