Mobiele camera weg: problemen terug op ‘Aldi-plein’ Zeswegen

Posted by | July 27, 2011 | Nieuws
aldi zeswegen

Amper 2 dagen nadat de mobiele beveiligingscamera, die tot voorkort op het ‘Aldi-plein’ in Zeswegen stond, verwijdert werd kwam de overlast terug. De pas onlangs geopende computerwinkel ‘Laptop and More’ werd geheel leeggeroofd en een vlakbij gelegen muur is met afgewerkte (en stinkende) olie beklad.

Met name de Aldi supermarkt op het winkelplein in Zeswegen kampte met inbraken, vernielingen en zelfs met brandstichtingen. Mede daardoor besloot de gemeente Heerlen, in overleg met de ondernemers, stichting Buurtbeheer Zeswegen -Nieuw Husken en het preventieteam om een van de mobiele ‘Hartslag’ camera’s tijdelijk op het winkelplein te plaatsen. Nu de camera weg is keren de problemen terug. Zowel buurtbewoners als ondernemers pleiten voor een spoedige terugkeer van de camera.

Uit recentelijk overleg met de gemeente Heerlen begreep Hart-Leers dat de overlast op het plein -in aanwezigheid van de camera- wezenlijk afgenomen is en er vanuit het Veiligheidshuis afspraken gemaakt zijn met probleemgezinnen uit de wijk en dat deze begeleid worden. De reden van het weghalen van de camera is, zo meldt de gemeente Heerlen, dat er tijdens de aanwezigheid ervan geen ernstige overlastmeldingen binnenkwamen. Omdat er nu echter opnieuw sprake is van overlast, vernielingen en inbraak overlegt de gemeente Heerlen samen met de politie hoe hierop het beste gereageerd kan worden.

Hart-Leers: ‘Mocht ook deze camera, net zoals de camera die voorheen in winkelcentrum Heksenberg stond, nu ‘werkeloos’ in de opslag staan dan pleiten wij ervoor om (totdat duidelijk is wat er precies speelt en hoe dit opgelost kan worden) de camera terug te plaatsen. Dit voorstel leggen wij -per direct- aan burgemeester Depla voor’.