Ook Heerlense horeca voert actie: ondanks ‘gezellige alternatieven’ mogen terrassen niet open

Wie ook vandaag een rondje stad maakte zag ‘overal en nergens’ menigeen bijeen staan of zitten. De een met een drankje in de hand, de ander met iets lekkers op de vuist. Amper verderop stonden, als protestactie van de horeca waarvan velen het water tot aan de lippen staat, uitnodigende terrassen startklaar voor gebruik. De terrassen zijn echter buiten gebruik omdat buiten gebruik er verboden is.

De foto ter illustratie geeft een beeld zoals een en ander er, zeker onder de huidige weersomstandigheden, vanmiddag uitnodigend bij stond.

Hart-Leers: ‘Is het dan echt niet veel beter en wijzer om een plekje op het terras te creëren dan allerlei informele ‘hangplekken’ in de stad? Waarom mag op ‘t stoepje of zittend op een openbare bank ‘ een drankje of een hapje doen’ wel maar op een buitenterras -onder toezicht en met goede afspraken- niet?’ 

Natuurlijk zijn wij geen gezondheidsdeskundigen. Echter: na deze grote gezondheidscrisis volgt op deze manier zeker en vast een ongelofelijke economische crisis. Een crisis die wellicht nog veel meer slachtoffers eist dan het virus dat nu om ons waart. 

Wat is wijsheid?! 

Nu lijkt het er op dat menigeen een weg vind om buiten te kunnen genieten van een hapje en/of een drankje. Natuurlijk uiterst zuur voor gesloten horecaondernemers waarvan velen het water tot de lippen staat en menigeen maar wat graag weer voluit aan de slag wil.

Natuurlijk gaat het hier om landelijk beleid en kan ‘lokaal Heerlen’ hier nagenoeg niets in ondernemen. De landelijk verkiesbare partijen -die momenteel ook vele binnensteden aandoen om daar verkiezingscampagne te voeren- moeten echter zeker nu een wijselijke conclusie kunnen trekken. 

Buiten verblijf is bewezen (toch?) beter dan binnen. Buiten ‘reguleren’ (b)lijkt beter dan ‘vrijheid blijheid’ opgepropt in een park of op een plein, stoepjes, openbare bankjes en/of bij muurtjes vlak naast elkaar Toch?!