Plannen Otterveurdt klinken veelbelovend

Zwembad Otterveurdt nodigde maandagavond jongstleden alle raadscommissieleden uit voor een werkbezoek aan het zwembad. Na een vriendelijke ontvangst volgde een tour door het zwembad. ‘Blauwe sokken’ over de schoenen en richting zwemwater.

Over enkele jaren loopt de huurovereenkomst met de zwembadexploitant van Otterveurdt af. Daar waar recentelijk nog flink gediscussieerd werd over een spiksplinternieuw Parkstad breed zwembad lijkt het nu erop dat de beoogde partners hiervoor (Landgraaf en Kerkrade) hun eigen weg volgen en Heerlen alleen achter laten. Otterveurdt heeft mogelijkheden te over en lijkt op dit moment de enige in onze stad die een uitgewerkt plan voorlegt.

Tijdens het bezoek bleek onder andere dat Parkstad over 30 zwemvoorzieningen (groot en klein) beschikt en dat het recreatieve zwemmen kennelijk behoorlijk afneemt.

Otterveurdt wil fors investeren en doorpakken maar verwacht daarvoor wel duidelijkheid van politiek Heerlen. Die duidelijkheid moet er binnen niet al te lange tijd komen oordeelde Hart-Leers die het punt, samen met enkele politieke partners, op de agenda plaatsen wil.