Problemen tijdens Winterevent Holy Moly oorzaak van afgelasten Zomereditie Food Truck Event Heerlen

Posted by | maart 15, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Dit jaar geen Food Truck Event (Wheel’s ’n Bites) zoals Heerlen dat in de voorgaande jaren kende. Het feit dat de aanwezige Food Trucks er tijdens Winter Event Holy Moly na amper een dag en masse de brui aangaven blijkt hiervoor de oorzaak. De toen aanwezige Food Trucks keerden -vanwege gebrek aan klandizie- het duur betaalde ‘Urban Winterevent’ na dag een al de rug toe en hadden er vervolgens zo ‘de pest in’ dat zij ook aan de (tot nu toe) succesvolle Food Truck zomereditie geen medewerking meer wilden geven. Redding ligt echter, gelukkig, in het verschiet blijkt vandaag.

Heerlens ondernemerschap brengt het Sambafestival, Heelesj Autosjtuute en het Food Truck Event -met muziekprogrammering- (dat de naam What The Truck?!draagt) dit jaar samen in een spiksplinternieuw feestweekend met de naam Lentekriebels. Het geliefde oldtimerevenement Heelesj Autosjtuute moest Heerlen al eens missen. Daarbij ook afgelasten van het Food Truck weekend zou zonde zijn. Het allom gekende Heerlens evenementenbureau Remcom levert, gelukkig, de oplossing in de vorm van het nieuwe overkoepelende evenement Lentekriebels.

In het weekend van 8, 9 en 10 juni combineert Remcom het jaarlijkse Sambafestival met Heelesj Autosjtuute en combineert dit met de verbindende schakel van een nieuw Food Truck Evenement What The Truck?! geheten.

Hart-Leers: ‘Triest om te moeten concluderen dat het slechte presteren van Holy Moly, iets waar we overigens al vaker ons grote ongenoegen over geuit hebben, er toe leidde dat ook het succesvolle jaarlijkse Food Truck Event in de problemen kwam. Super echter dat Remcom de handschoen oppakt en op een samenbindende manier een feestweekend creert waarin Sambafestival, Heelesj Autsjuute en een nieuw Food Truck Event samenkomen. Samen bieden zij een prima perspectief dat hartje Heerlen zeker goed doet.’

Wij wensen hen alle succes toe en zullen daar waar nodig zeker helpen. Bovendien zijn we erg benieuwd naar de evaluatie (die overigens deze maand openbaar gemaakt wordt) van ‘Urban Winterfestival Holy Moly’ waarvan -wat ons betreft- het groene ‘container city’ zeer zeker niet hoeft terug te keren. Wij zijn bovendien hartstikke benieuwd naar hoe de organisatie van Winter Event Holy Moly zich -via een evaluatie- ondertussen verantwoord heeft en of Heerlen inmiddels de knoop doorhakte om zeer zeker geen levenloze groene ‘Container City’ tijdens de Kerstdagen ’18 te plaatsen.