Zeswegen: zorgen over Aldiplein en omgeving

Posted by | November 27, 2010 | Nieuws
aldi zeswegen

aldi zeswegenOp de ochtend van 27 november constateerden diverse ondernemers en bewoners van Zeswegen een flinke ravage bij de Aldi supermarkt middenin het winkelhart van de wijk.

Niet voor de eerste keer werden aldaar diverse ruiten vernield.  Onvoldoende verlichting van het plein wordt als een van de oorzaken aangewezen en ook rondhangende jongeren zijn voor velen een doorn in het oog.

De wijk benadrukt dat extra verlichting op het plein meer dan welkom is en vraagt of de gemeente Heerlen wellicht haar mobiele toezichtcamera op het Aldiplein plaatsen kan.

Ook individuele ondernemers breiden inmiddels hun eigen beveiliging uit omdat dit momenteel noodzakelijk is.

Het weren van tot laat op de avond rondzwervende groepen kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar, die in aanzienlijke getallen aanwezig blijken, is op dit moment onmogelijk nu het groepsverbod op het plein niet meer actief blijkt.

Dit groepsverbod moet weer van stal gehaald worden waarna handhaving ervan volgt klinkt het vanuit Zeswegen. Ook ouders aanspreken op hun verantwoordelijkheden en kinderen niet op straat laten rondzwerven zou volgens diverse buurtbewoners een van de acties moeten zijn.

Enkele dagen geleden vond bovendien een inbraak in de sporthal van de wijk plaats. In de sporthal en in het sportcafé was het nadien een grote ravage terwijl er, naar verluidt, 2 bewakers namens de gemeente in het complex ‘patrouilleren’.

Hart-Leers heeft de diverse signalen uit de buurt aan burgemeester Depla voorgelegd. ‘Wij verwachten ook in de wijk Zeswegen handhaving van de openbare orde en veiligheid. Extra verlichting en inzet van mobiele camerabewaking zijn volgens ons terecht voor de hand liggende maatregelen. Wij willen van de burgemeester weten wat hij op hele korte termijn tegen deze overlast en criminaliteit onderneemt’.