23 december: jaarlijkse Kaarsjesavond op historische begraafplaats Akerstraat Heerlen

Posted by | december 21, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Kaarsen begraafplaatsOp 23 december is het weer zover. Al vanaf 2009 vind op die datum de jaarlijkse Kaarsjesavond op de historische begraafplaats aan de Akerstraat (Heerlen centrum) plaats. Vanaf 17 uur, zodra het donker wordt, fonkelen er vele kaarsjes waarna tegen 19 uur het Kerstconcert van Big Band Bernadette plaatsvindt.

Jaar na jaar nemen steeds meer bezoekers een of meerdere kaarsjes mee om ook zo actief bij te dragen aan deze sfeervolle avond. Kaarsjes in potjes, waxinelichtjes in lege groente- en fruitpotjes en noem maar op. Op eenieders eigen manier draagt men bij. De vrienden van historische begraafplaats Akerstraat Heerlen (centrum) staan garant voor de organisatie van deze jaarlijkse avond en nodigen eenieder van harte uit om langs te komen. ‘Neem gerust ook kaarsjes van huis uit mee en plaats deze op plekken die uw voorkeur hebben. Daarmee maken we er samen weer een indrukwekkende en sfeervolle avond van’, laten zij weten.

Daar waar de organisatie zich met name concentreert op het oude gedeelte van de begraafplaats hopen zij dat anderen de vele graven er om heen een lichtje brengen. Het resultaat is jaar na jaar weer prachtig en indrukwekkend, pure Kerstsfeer. Voor al diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van deze historische begraafplaats start om 14 uur, bij de hoofdingang aan de Akerstraat, een rondleiding onder deskundige leiding. Vele graven worden bezocht waarbij de historie van Heerlen volop aan bod komt.Kaarsjesavond-1

Als tegen 19 uur het jaarlijkse Kerstconcert van Big Band Bernadette plaatsvindt loopt de avond langzamerhand tegen het einde. Tegen 20 uur sluiten de poorten. Eenieder is van harte welkom, de toegang is gratis. Erg op prijs wordt gesteld om een of meerdere kaarsjes van huis uit mee te nemen en deze naar believen bij de graven te plaatsen.