Aanhoudende regenbuien zorgen voor enorme wateroverlast

Weggespoelde stoepen, doorgebroken vijvers en waterbuffers, ondergelopen hoeves en onbegaanbare wegen. Een en al waterellende in en om onze stad en nagenoeg in de hele provincie.

Ook de Caumermolen (zie bijgaande foto’s) kreeg het zwaar te verduren net zoals de eeuwenoude Oliemolen, ietsje verderop gelegen, waarvan de bewoners uit de watermolen gered moesten worden.

Het beekje werd tot rivier en zette vervolgens de hele omgeving onder water. Verderop zag je zowel de kledingzaak als fietsenwinkel onderaan de Klompstraat ten prooi vallen aan de watermassa waarna de kolkende stroom zich een weg baande richting Schandelerboord.

Ook de entree van de autoweg, ter hoogte van Welten, stond blank net zoals diverse straten in de buurt zoals overal in de hele stad. 

Zowel vandaag als morgen staat nog behoorlijk veel regen in het vooruitzicht. Bijgaande foto’s, genomen om en nabij de Caumermolen, spreken boekdelen. Beelden van reeds ontstane ellende waarbij politie, toezichthouders en handhavers, gemeente en met name de brandweer met man en macht in de weer zijn…