Aankoop kantoorruimte Putgraaf: Heerlen luistert naar Hart-Leers maar pakt het toch niet helemaal slim aan

Posted by | December 14, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Toen er enkele jaren geleden sprake was om het huidige stadskantoor te renoveren middels de plannen Salon Heerlen was Hart-Leers daar voor. Doe dat en huur tijdelijk, bijvoorbeeld in de grote lege kantoren aan de Putgaaf, en neem deze ruimten -na gebruik- uit de markt. Wat toen allemaal onmogelijk (b)leek en politiek Heerlen totaal niet aanstond wordt nu, wijsheid komt met de jaren, stuk voor stuk in praktijk gebracht.

Putgraaf 188 – 200, dat begin 2014 voor 750.000 euro verkocht werd, wordt nu door Heerlen voor 2,5 miljoen gekocht en nadien gesloopt. Kwestie van, wat Heerlen betreft, ‘met open ogen liggen slapen’ en een ‘gouden vastgoeddeal’ voor diegene die deze -kennelijk zeer goede vastgoeddeal- wel naar waarde konden inschatten. Alhoewel het pand Putgraaf in eerste instantie voor 4.950.000 euro te koop stond werd het door Grouwels Daelmans voor 750.000 euro gekocht en startte er daarna het initiatief Corbo alwaar voor 50 euro per m2 kantoorruimte gehuurd kan worden.

Een rekensommetje levert op dat 6000 meter huren dan 300.000 euro aan huur kost en dit gedurende 2 jaar doen 600.000 huurkosten oplevert. Aldus blijft voor de gebouwwaarde dan kennelijk 1,9 miljoen euro over. Lijkt op een prima vastgoeddeal. Voor de verkopende partij aldus. Waarbij de inmiddels gedane verbouw/renovatiekosten ook door Heerlen vergoed (b)lijken te worden.

Hart-Leers: ‘Als het college van burgemeester en wethouders wat beter naar ons luisterde of wellicht af en toe, vanwege kennelijk niet genoeg aanwezige deskundigheid, eens een vraag zou stellen zou dat de stad vast en zeker vooruit helpen en goed doen. Dit scenario, wat nu praktijk wordt, hebben we te uit en te na geschetst en voorgelegd. Met een beetje inventiviteit en creativiteit -en gewoon gezond boerenverstand- vallen ook in Heerlen meters te maken. Laten we hopen dat bestuurlijk Heerlen dat vanaf heden eens wat vaker doet.’

2016_12_14_PB_Tijdelijke_huisvesting_Putgraaf (003) raadsvoorstel BW 13 12 2016