Adviezen vanwege meerwerk Maankwartier kosten Heerlen ruim 1 miljoen

Posted by | oktober 09, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Eind vorige week werd duidelijk dat de gemeente Heerlen 4,4 miljoen van het meerwerk aan de ‘Maankwartier plaat over het spoor’ betalen moet. Daar blijft het echter niet bij blijkt uit bijgaand raadsvoorstel. De algehele advisering rondom het torenhoge meerwerk leverde Heerlen een kostenpost van 1.033.000 euro op blijkt namelijk uit punt 2.2 op pagina 7 van 14 (bijlage).

‘Het megaproject Maankwartier schudt op z’n grondvesten. Een andere conclusie kunnen wij niet uit bijgaand raadsvoorstel trekken’, concludeert Hart-Leers. ‘Het is ronduit schokkend om te zien dat ondanks dat Heerlen risico’s kennelijk op de voet volgt en daarbij meermaals zelf aangaf er boven op te zitten die torenhoge meerwerk claim onze stad alleen al aan advisering 1.033.000 euro kost.’

De miljoenen vliegen je om de oren terwijl het megaproject alles behalve af is. De aanstaande raadscommissiediscussie, die dinsdagavond plaats vind, zal politiek Heerlen alles behalve onberoerd laten. Eenieder die zich de moeite neemt om bijgaand raadsvoorstel te lezen zal die conclusie vast en zeker met ons delen.

20141001 – Grondexploitatie MK fase 2 (definitief)-1