Algemene beschouwingen 2018 – II – Streetwise, pound foolish

Posted by | November 09, 2018 | heerlen, Nieuws, Vanuit de fractie

Streetwise, pound foolish

Het woord doen, je punt maken en wegwezen. Ondanks kritiek die de een en ander op het weg gaan van de Stadspartij had heb ik er eigenlijk best begrip voor. Een voorleesuur met opvolgende antwoordregen waarna alles nagenoeg blijft zoals het was.

Een Royal waarvan de toekomst nog steeds onduidelijk is, een Mijnmuseum dat mogelijk uit de schacht verkast -naar wie weet waar-, wel bekend zijn op wie je vertragingskosten Maankwartier wil verhalen maar er nog steeds niets over willen loslaten… en ga zo maar door.

No go area Maankwartier, -het kom er niet gebied- is tot vrijstaat omgedoopt. Met dope, vrouwen van bedenkelijk allooi en al het ander dat zo duidelijk omschreven werd.

Om over snel verbeteren van parkeerbeleid niet eens te praten.

Een eindejaarsparkeeractie komt er sowieso niet begrepen we van de wethouder. Dat terwijl dit wel broodnodig is om de stad van het infuus te krijgen.

Trekken aan een dood paard met de zoveelste parkeermotie doen we maar liever niet. Wij hopen alsnog van ganser harte dat de wethouder ons snel verrast met verbeteringen. Al weten we ondertussen eigelijk wel beter.

Charmant is het idee uit Hoensbroek van een ijsbaan bij het Kasteel. Koppel de ijsbaan opgeslagen in Mariarade aan het Kasteel, legt deze op het voorterrein en haal de schaatsen uit het vet!

Vanaf 2021 mikt men er op ruimte te hebben voor nieuw beleid. Misschien is het wel wijzer om wat oud beleid te laten varen, er een punt achter te zetten en met voortschrijdend inzicht te kiezen voor iets anders.

Bijvoorbeeld: in plaats van Urban kiezen voor een stad waarvan de gemiddelde leeftijd ‘veertig plus’ is en met en voor die doelgroep -en ook voor de wat ouderen- wat doen. Oldtimer City. Heerlen het grootste dorp van Zuid Limburg met de voordelen van een stad.

Laat die urban gedachte ook voor de Schinkel varen. Maak er dat stadspark dat velen wensen. Waarom star doorgaan en niet alsnog betere alternatieven op tafel leggen? Van die 1000 nieuwe bomen kunnen daar dan zeker en vast een paar terecht.

Leuk dat u ideeën hebt over de Spoorsingel, prima. Echter moet je voordien niet eerst een en ander duidelijk stellen. Prioriteiten zoals eerst de basis op orde voordat iets nieuw start? Met een dergelijk beleid was het aangaande de huidige Spoorsingel nooit zover gekomen…

Denkt u overigens dat ondernemers een centrummanagement naast Heerlen Mijn Stad starten? Ook hier is een duidelijke keuze noodzakelijk. Of het een of het ander. Heerlen Mijn Stad mag voor wat ons betreft per direct in de mottenballen.

Een filmhub in de Royal, een nog grotere subsidiekluwe alsof we die inmiddels niet al te over hebben.

Herinnert u zich mijn woorden uit 2009 nog: koop de Royal niet, help de uitbater/eigenaar met aldaar kunnen blijven exploiteren en houdt Heerlens oudste bioscoop daarmee in stand. Sla er de notulen gerust eens op na.

Het lijkt er op dat een groot deel van politiek Heerlen zich laat gijzelen door een partij en gebukt onder diens ijzeren wil besluiten neemt. Ga er maar aan staan.

Wie weet is het goed als de stad onder curatele van de provincie komt, aan de leiband gaat en er een stop komt. Niet meer -zomaar mogen wat je wil- maar een grote pas op de plaats maken. Met een schone lei opnieuw beginnen.

Een artikel 12 status voor Heerlen? Ook dat lijkt ondertussen allerminst uitgesloten…