Burgemeester enthousiast over voorstel om lokale politiek actief uit te dragen

Gisteren vonden de jaarlijkse algemene beschouwingen plaats en werd een besluit over de begroting en belastingverordeningen genomen. Daarbij kwam ook ter sprake de lokale politiek actiever uit te dragen en de stad ook daarmee te informeren over het hoe en wat. Hart-Leers deed er nog een schepje bovenop.

Enkele maanden geleden maakten we met plezier tijd vrij om een schoolklas van het Bernardinus college tekst en uitleg te geven over de gemeenteraad en de lokale politiek. Toen wij hen daarbij ook de raadszaal wilden laten zien bleek dat, op dat moment, niet te kunnen omdat daar toen burgemeester en wethouders vergaderden. 

Contact met de burgemeester leverde snel op dat zij in hun vergaderprogramma graag tijd vrij maakten voor de klas en diens docenten. Zo geschiedde. Van een tiental ingeplande minuten werden het er uiteindelijk veel meer. Van beiden kanten (be)viel het erg goed.

Gisteravond vertelde de burgemeester natuurlijk naar scholen te willen gaan en hen tekst en uitleg te geven over politiek en het bestuur in onze stad. Hart-Leers wees daarbij op het bezoek van de klas enige tijd geleden en naar het zeer goede verloop daarvan dat voor allen interessant en leerrijk was

‘Waarom niet actief de boer op en niet wachten op een vraag om te komen maar laten weten dat we graag komen?!’ Niet alleen burgemeester of wethouders maar zeker ook de leden van de gemeenteraad.

Zowel raadsleden als de burgemeester, die op dat moment aan het woord was, reageerden enthousiast. 

Zie hier: eenieder die interesse toont in de lokale politiek, of het nu jongeren van een school, ouderen in groepsverband, de voetbalclub, wielervereniging of de wandelclub is… trek aan de bel en laat het weten! 

Van de stad voor de stad. Zeker niet verscholen achter het bureau of enkel bereikbaar via het internet…