Burgemeester Heerlen pakt drank-, drugs-, en loverboyoverlast bij Maankwartier, Domushuis en Arcus Campus aan

Tijdens de raadsvergadering van vorige week woensdag gebruikte Hart-Leers het vragenuur om bijgaande vragen te stellen. In de tweede termijn informeerde de partij ook naar de drugs- en loverboyoverlast bij de Arcus Campus en naar de beide mobiele toezichtcamera’s op de Kasteellaan in Meezenbroek.

Het blijkt dat het Maankwartier kampt met drugs- en drankoverlast en daarbij ook andere problemen spelen. Daarop wordt nu fors ingezet blijkt uit antwoorden van de burgemeester. Ook zijn bij Domus Molenberg kennelijk naar verloop van tijd ‘de teugels losgelaten’ waarbij gemaakte afspraken ‘verwaterden’ en wordt ook daar nu op ingezet. Terwijl de dealproblematiek en loverboy activiteiten rondom de Arcus Campus bekend zijn en ook die worden opgepakt.

Een ander thema ‘de autobranden’ passeerde ook de revue. Moeilijk blijkt hiertegen iets te ondernemen. Behalve extra waakzaam zijn lijkt er geen andere remedie. Dat onlangs, tot tweemaal toe, verdachten werden opgepakt laat hopen hiermee eindelijk een einde aan het 70-tal autobranden te laten komen.

Hart-Leers: ‘Er is heel wat aan de hand. Zaken waar, zo blijk gelukkig uit beantwoording van de burgemeester, met passende inzet aan gewerkt wordt. Natuurlijk volgen we deze kwesties kritisch. Iets waarbij we overigens erg benieuwd blijven naar geboekte resultaten.’

20160928 VRAGENUUR Hart-Leers openbare orde