Compact winkelhart Heerlerbaan heeft extra tijd nodig

Posted by | April 14, 2011 | Nieuws
heerlerbaan

Ook in de nabije toekomst lijkt het er niet op dat een nieuw compact winkelhart op de Heerlerbaan ontstaat. Dit terwijl het de bedoeling was dat de tijdelijke winkels aan de Heerlerbaan medio dit jaar richting het winkelhart van de Heerlerbaan verkassen. Hart-Leers ontving via de gemeente Heerlen een stand van zaken bericht (bijlage) en informeert u bij deze.

Al jarenlang word er gesproken over een nieuw winkelhart van de Heerlerbaan. Een winkelcentrum dat het huidige Giessen-Bautsch opvolgt. In samenwerking met woningcorporatie Weller zou een nieuw winkelhart ontstaan. Voor een relatief korte periode van 5 jaren mocht woningcorporatie Weller vandaar de oude doe-het-zelf locaties aan de Heerlerbaan als supermarktruimte inzetten om er vervolgens woningen te bouwen.

Al jaren wordt er vooral veel gepraat en mede daardoor staan inmiddels enkele winkels in Giessen-Bautsch leeg terwijl het tijdelijke winkelcentrum aan de Heerlerbaan bruist als een tierelier. Voor alle duidelijkheid en gemak is het natuurlijk beter om van deze 2 locaties (waarvan een tijdelijke!) een goedlopend winkelhart te maken. Tot voorkort leek het er nog op dat dit ook zo gebeuren zou.

Het bericht (bijlage) dat de gemeente Heerlen onlangs verstuurde duidt echter op iets anders.  De tijdelijke winkels aan de Heerlerbaan mogen er nog jaren blijven zitten terwijl woningcorporatie Weller daarna 3750 meter extra winkelruimte toebedeelt krijgt. Extra winkelmeters in ruil voor iets tijdelijks terwijl er winkelruimte leegstaat. Hoe dat in de lopende leegstandsdiscussie binnen Parkstad past vragen wij ons af.

Hart-Leers pleit voor spoedige duidelijkheid op de Heerlerbaan, een kloppend winkelhart voor de buurt zonder keer op keer vooruitschuiven of het laten De gemeente Heerlen denkt daar echter nog 5 tot 10(!) jaar voor nodig te
hebben…

Bijlage – Raadsinformatiebrief