Concrete plannen voor nieuw winkelcentrum Heerlerbaan

Posted by | October 17, 2012 | Nieuws

Gisteravond, tijdens de zitting van de hoorcommissie, een openbare bijeenkomst over het bestemmingsplan Heerlerbaan 239, bleek dat er concrete plannen zijn voor een  nieuw winkelcentrum op de Heerlerbaan. Een nieuw winkelcentrum waarin ook de school, het gemeenschapshuis, de bibliotheek en de beide tijdelijke supermarkten (Plus en Aldi, Heerlerbaan 239) een plek kunnen krijgen.

Nu momenteel volop discussie gevoerd word over het tijdelijke winkelcentrum op de Heerlerbaan 239 (Weller shopping met Aldi, Plus, DA drogisterij en postkantoor) is nu het moment om de toekomst voor wijkwinkelcentrum Heerlerbaan duidelijk te maken, zeker te stellen en vast te leggen. Een compact, dynamisch centrum zonder versnippering van grote winkels door de wijk.

De eigenaar (Tenstone uit Den Haag) van Giesen Bautsch, het winkelcentrum van de Heerlerbaan, liet weten al geruime tijd concrete plannen te hebben om haar winkelcentrum ‘op de schop te nemen’ en daarvoor in de plaats een geheel nieuwe winkelvoorziening te creëren. Net voordat de vorige wethouder stadsontwikkeling (eind vorig jaar) stopte zette deze klaarblijkelijk, op het allerlaatste moment, een streep door deze imposante plannen zo vernam Hart-Leers.

Het is inmiddels al lange tijd duidelijk dat ook het koopcentrum van de Heerlerbaan dringend aandacht verdient. Een dergelijk verstrekkend plan dat hartje Heerlerbaan voor de toekomst zeker stelt is dus enorm goed nieuws. De eigenaar (tevens belegger en investeerder) trekt het plan zelf vlot en ook dat is, zeker onder de huidige economische omstandigheden, een ware zegen.

Hart-Leers: ‘Graag willen wij op zo kort mogelijke termijn inzicht in deze concrete plannen kunnen krijgen. Het zou immers een enorme kwaliteitsverbetering van het koophart van de Heerlerbaan betekenen en bovendien een flinke investering ten gunste van onze stad opleveren. Inmiddels hebben we de concrete stukken (tekst, uitleg en tekeningen) opgevraagd en zijn deze door zowel de gemeente als de eigenaar toegezegd’.

Bijlage