Dennenboom ’t Loon gered voor sloop

Posted by | December 09, 2011 | Nieuws

Diverse Heerlenaren dachten de bekende forse dennenboom, die jarenlang bij C&A op de hoek van winkelcentrum ‘t Loon prijkte, herkent te hebben in de fors uit de kluiten gewassen kerstboom midden op het Wilhelminaplein. Hart-Leers zocht het uit en vernam vanmorgen dat de dennenboom, die vele jaren lang op de hoek bij C&A stond, niet als kerstboom aan zijn einde komt maar een hopelijk mooie toekomst tegemoet gaat op een nieuwe plek in Imstenrade.


Jarenlang stond ‘ie markant en onverstoorbaar voor de C&A. Iedereen die vanaf de stadsschouwburg naar ‘t Loon liep passeerde hem: een fors uit de kluiten gewassen dennenboom. Nadat onlangs het sloopbesluit genomen werd en vervolgens de machines in stelling werden  gebracht dachten velen dat dit ook het einde van de boom betekenen zou. Menig toeschouwer zag dat de boom uitgegraven en vervolgens afgevoerd werd. ‘Einde oefening’, zo klonk het toen.


Hart-Leers: ‘Het doet goed om te weten dat ook deze imposante boom het overleefd heeft. We hopen dat hij goed aard op z’n nieuwe plek in Imstenrade’.