Een rondje Heerlerheide

Posted by | August 17, 2010 | Nieuws

kapperVorige week maakte Hart-Leers een rondje door het centrum van Heerlerheide. Hoe staat het ervoor en wat vind Heerlerheide ervan? Een korte samenvatting. 

Diverse ondernemers gaven aan dat sommige winkels inmiddels fors oververtegenwoordigd zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld wel erg veel kappers en vraagt men zich af of dergelijke ontwikkelingen goed zijn.

Ook zijn in de afgelopen tijd diverse ondernemers gestopt of hebben moeten stoppen zodat er op diverse plekken leegstand is. Wat zal de toekomst brengen als bovenop de huidige omstandigheden betaald parkeren wordt toegevoegd en hoe staat de omgeving van het Corneliusplein ervoor als de gemeente Heerlen dit uiteindelijk autovrij maakt?

rommel na de marktOok werd nadrukkelijk nogmaals gewezen op de rommel die, na de weekmarkt op vrijdag, vaak dagenlang blijft rondslingeren. Iets waarop men maar geen vat lijkt te krijgen. Een buurtbewoner trok Hart-Leers terloops aan de jas en vroeg daarbij of er in het voetpaatje (naast het winkelcomplex aan de Ganzeweide) verlichting komen kon. ‘Aan de ene kant staat een dichte haag terwijl aan de andere kant de betonnen wand van de woningen en winkels staat. Hartstikke donker en onoverzichtelijk!’ zo lichtte hij toe.

Een rondje door de wijk is behalve leerzaam ook verhelderend. Vaak vallen puzzelstukjes op z’n plek en wordt van geduldig papier een verhaal dat zichtbaar is. Hart-Leers heeft inmiddels de buurtregisseur op de hoogte gebracht van de bevindingen en heeft daarbij gevraagd om samen met deze punten aan de slag te gaan.