Extra raadsvergadering over Primark

Posted by | oktober 03, 2012 | Nieuws

Primark overweegt om een grootschalige kledingzaak (van maarliefst 6000m2) in hartje Heerlen te vestigen. Een mooie kans die Heerlen niet mag laten schieten zo oordelen de gezamenlijke Heerlense oppositiepartijen die de politieke discussie hierover graag willen aangaan.

De gezamenlijke oppositie voerde Primark als agendapunt op de raadscommissieagenda op waarna de coalitie het punt van de agenda af liet voeren. Toen de oppositie het punt op de raadsagenda plaatste herhaalde de coalitie hetzelfde ‘trucje’ en liet Primark wederom afvoeren. Heerlen kan de komst van deze trekker van formaat goed gebruiken. Vandaar zet de oppositie nadrukkelijk op de komst van Primark in en wil zij hierover graag bijgepraat worden.

Nu de coalitie dit keer op keer weer verhinderd dienden de gezamenlijke oppositiepartijen, na een korte schorsing van de raadsvergadering, een breed gedragen verzoek  in om een extra raadsvergadering uit te schrijven. Een raadsvergadering over Primark die de burgemeester binnen dertig dagen moet laten plaatsvinden.

Hart-Leers: ‘Het is een kwalijke zaak dat de coalitie en dergelijke boycot tegen de oppositie op touw zet. Bespreking van Primark mag en kan daar niet de dupe van worden.’