Fietsenstalling station Heerlen: bedonderde de wethouder de gemeenteraad?!

Image by Edward Lich from Pixabay

Plots moest en zou het tijdelijke station Heerlen gekocht worden. Waarom? Er moest en zou een grote, nieuwe fietsenstalling komen en dat moest heel snel gaan ook. Een behoorlijke tijd na de aankoop is ter plekke nog niets gebeurt en is ook van een grote, nieuwe fietsenstalling allerminst sprake. Wat is er aan de hand? Waarom moest een en ander plots zo snel en gebeurde nadien niets?

Om uw geheugen op te frissen een link naar bijgaand krantenartikel: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20181101_00079171/felle-discussie-over-aankoop-pand-fietsenstalling-station Citaat uit het artikel van 1 November 2018: ‘… omdat er een contractuele verplichting is met de Nederlandse Spoorwegen en de provincie dat de gemeente zorgt voor een geschikte fietsenstalling dicht bij het station. En deze moet klaar zijn als het nieuwe station in augustus volgend jaar klaar is.’

Bijna 9 maanden nadat het nieuwe station Heerlen opende is van een nieuwe, grote fietsenstalling niets te bekennen en lijkt ook geen aanstalten gemaakt te worden tot. Wel werd duidelijk dat het realiseren van een dergelijke fietsenstalling op de speciaal daarvoor aangekochte plek handen vol geld zal kosten en alternatieven bekeken worden. Dat je je zoiets pas na aankoop realiseert en deze plotse aankoop bovendien aan de erg hoge kant was roept -nog steeds- vragen op.

Hart-Leers: ‘Onze conclusie luidt dat Heerlen het tijdelijke station simpelweg moest kopen. Waarom? Omdat de stad het station langer nodig had vanwege vertraging aangaande oplevering van het nieuwe station. Het tijdelijke station was echter ondertussen in eigendom overgegaan aan iemand anders waarbij het zomaar zou kunnen dat deze de optie van ietsje verlengen niet zag zitten en stelde: of de huur met 5 jaar verlengen of… kopen. Die benadering verklaart een plotse gemeentelijke aankoop die -naar onze mening- voor een behoorlijk hoge, te hoge, prijs geschiedde.’

Ondertussen is er nog steeds geen grote, nieuwe stations fietsenstalling zoals die er volgens de wethouder, verwijzend naar contractuele verplichtingen, al lang had moeten zijn. Bedonderde de wethouder willens en wetens de gemeenteraad?! Kocht hij het tijdelijke station vanwege de vertraging omdat hij simpelweg niet ander kon en gebruikte hij een nieuwe, grote fietsenstalling als ‘smoesje’?!

Het is aan hem en zijn collega’s om hier uitleg over te geven. Dat een en ander vragen oproept moge duidelijk zijn…