Heerlen herdenkt straaljagerongeluk Molenberg

Posted by | juli 04, 2016 | Nieuws, Vanuit de fractie

Heerlenaar en bewoner van de Molenberg Ton Otten heeft er vele uren ingestoken en er heel wat werk voor verricht. Morgen, 5 juli, is het eindelijk zover: vanaf dan prijkt een herinneringsplaquette op de noodlottige plek waar in 1955 een straaljager neerstortte waarbij diens piloot om het leven kwam.

Stipt om 10.30 uur start de bijeenkomst op de Crutserveldweg (Molenberg, Heerlen) ter hoogte van huisnummer 16. De heer Otten doet het openingswoord waarna burgemeester Krewinkel het van hem overneemt. Na onthulling en zegening van de plaquette wordt een gedicht over de dodelijk verongelukte piloot Michael Smith voorgedragen. Zowel Big Band Bernadette als de Coriovallum Pipe Band zorgen voor muzikale ondersteuning. Zelfs een ‘fly-over’ van enkele historische vliegtuigen staat, indien de omstandigheden het toelaten, op het programma.

Initiatiefnemer Ton Otten heeft contact met de vrouw, en enkele familieleden leden, van de verongelukte piloot Michael Smith. Alhoewel deze Engelse dame op leeftijd is bestaat de kans dat ook zij bij de ceremonie aanwezig is.