Heerlen stopt met China reizen vanwege uitblijven concrete resultaten

Posted by | december 16, 2014 | Nieuws, Vanuit de fractie

Met de woorden dat er geen concrete resultaten geboekt zijn en op korte tot middellange termijn weinig tot geen resultaat te verwachten valt hielp de vakwethouder politiek Heerlen gisteren uit de droom dat Chinese investeerders en ondernemers binnen niet al te lange tijd in Heerlen investeren. Heerlen sluit haar China Desk. De China ambtenaar gaat met pensioen en de stad sluit aan op provinciale inspanningen richting China.

Met het aansluiten op provinciale initiatieven in relatie tot China sluit Heerlen een periode af waarin de stad bijna 300.000 euro spendeerde aan China reizen en een China desk met China ambtenaar. Eerdere succesverhalen dat ‘de Chinezen’ zou komen verdwijnen hiermee van het toneel. Concrete resultaten zijn, na eerdere enthousiaste uitingen erover, uitgebleven zo blijkt. De stad concentreert zich nu liever op de regio en omliggend buitenland en denkt daar meer succes te kunnen boeken dan in het verre China.

Ook collegeleden die eerder deelnamen aan China reizen blijken achteraf gezien te optimistisch te zijn geweest en zaken anders te hebben ingeschat dan nu werkelijkheid blijkt zo klonk het. De China missie van Heerlen om met name investeerders en gebruikers voor het Maankwartier te vinden eindigt hiermee. Het Chinese handelscentrum, het China hotel en de Chinese geneeswijzenpraktijk lijken hiermee naar het rijk der fabelen verwezen…