Heerlen viert start marktseizoen met D’r Heelesje Joarmaat

Posted by | April 21, 2017 | heerlen, Nieuws, Vanuit de fractie

Honderden marktkramen in de hele binnenstad. Van kunst- tot boekenmarkt, groente en fruit, kleding en noem maar op. Zaterdag 22 april start het Heerlense marktseizoen met D’r Heelesje Joarmaat.

Nog niet eens zo gek lang geleden startte Heerlen met deze zeer gezellige jaarmarkt. Een grote jaarmarkt die de feestelijke start van het marktseizoen markeert. Vanaf dat moment is ook de wekelijkse curiosamarkt weer vaste prik en zetten de marktkooplieden hun beste beentje voor.

In de hele binnenstad valt volop te beleven, jong en oud vinden er zeker en vast iets van hun gading. Ook dat staat vast.

Of je nu slentert over de machtig mooie kunstmarkt in de gehele Geleenstraat. Neust tussen de curiosa op de (vanaf morgen weer) wekelijkse curiosamarkt, een boek op de kop tikt bij de boekenmarkt of iets lekkers koopt (en proeft) van het vele heerlijks dat live klaargemaakt wordt. Volop keuze en, natuurlijk, toegang gratis!

Met dergelijke laagdrempelige, erg leuke, evenementen weet Heerlen velen op de been te krijgen. Een prima initiatief dus dat al jarenlang -keer op keer weer- succesvol verloopt.

Erg leuk is ook dat de kerkgidsen van de Sint Pancratiuskerk ook morgen weer niet alleen de interessante rondleidingen door deze eeuwenoude kerk verzorgen maar dat zij daarbij ook ijveren voor de terugkeer van de Sint Jobmarkt. Een bekende markt uit het verleden die plots verdween maar nu gelukkig net zo plots weer de kop op steekt.

Ook Heerlen kent, natuurlijk, een eeuwenoude markttraditie. Dat spreekt voor zich. Tijdens de Joarmaat floreert de markt en de omliggende binnenstad op en top. Een aanrader en vaste prik voor de vele bezoekers en… een hele mooie opsteker voor velen die hun boterham in de stad verdienen. Veel plezier op D’r Heelesje Joarmaat!