Heliostaat Maankwartier: Heerlen -op basis van kort briefje- sinds kort (probleem)eigenaar van ‘defect kunstwerk’  

Posted by | January 10, 2018 | Nieuws, Vanuit de fractie

Nagenoeg 2 jaar nadat het kunstwerk Heliostaat, direct grenzend aan het Maanplein in het peperdure Maankwartier, onthuld werd ging deze onlangs in eigendom over aan de gemeente Heerlen. ‘Waarom zou je een -sinds ongeveer 2 jaar zeer regelmatig defect- kunstwerk in eigendom willen hebben? Een kunstwerk dat in de afgelopen jaren van de ene in de andere ‘reparatie’ sukkelde en waarvan ook ‘het jaar garantie’ inmiddels verstrekken is’ vraagt Hart-Leers zich in verbazing af.

Zijn de lekkages van de waterbak ondertussen definitief verholpen, werken de waterpompen naar behoren en blijven ook daar defecten uit? Hoe zit het met de daadwerkelijke zonnespiegel, diens mechanisme, de tijdsaanduiding et cetera? Koopt Heerlen -willens en wetens- een tot probleemgeval verworden kunstwerk middenin een peperduur, totaal uit de hand gelopen, megaproject en is daarmee nu -tot in lengte van dagen- de pineut?

Natuurlijk wil Hart-Leers inzage in de lijst van reparaties die de afgelopen jaren in en aan het kunstwerk plaatsvonden. Ging het hierbij om steeds weer terugkerende defecten? Wat was er concreet allemaal aan de hand en zijn al deze zaken, op regulier onderhoud na, met zekerheid voor de toekomst uitgesloten?

Willens en wetens nam Heerlen het kunstwerk onlangs ‘stilletjes’ over. Dit terwijl niet alleen Hart-Leers daar tegen waarschuwde en dit de stad ten zeerste ontraadde…

uitgaande brief naar Weller overname