Het Maankwartier precies een jaar na de bouwstart

Posted by | December 18, 2013 | Nieuws, Vanuit de fractie

Kantoren waarvoor geen huurders te vinden zijn, minder parkeerplekken, een tweede loopbrug die afgeblazen werd en omliggende bedrijven met de handen in het haar achter laat en als klap op de vuurpijl: de betonnen plaat die 8.5 Mln. euro duurder werd dan met 16 Mln. begroot en daarmee inmiddels meer dan 50% duurder is. Kortom het (naar de) Maankwartier precies een jaar na de bouwstart.

ridder_maankwartierAlhoewel vorige maand openbaar had moeten worden wie het Maanhotel zou kopen blijft het ook hierover oorverdovend stil. Terwijl nog afgelopen weekend de directeur van Qpark zich in een dubbel paginagroot krantenartikel alles behalve positief over dit megaproject uitliet. Trouwens: wanneer starten de bouwwerkzaamheden in ‘deel Zuid’ en zijn de daarvoor benodigde 30 miljoen euro inmiddels al ‘gevonden’?

Vragen, vragen en nog eens vragen terwijl het bouwproject gaandeweg, beetje bij beetje, word aangepast.

Laten we hopen dat het uiteindelijk bij een nieuw bus- en treinstation blijft. Zo blijven de gevolgen van vele extra meters kantoor-, winkel- en woonruimte Heerlen bespaart en kan de stad zich richten op wat gebeuren moet: herbestemmen en herbeleven van de vele leegstand in Heerlen. Eerst opknappen en aanpakken wat er is en momenteel leegstaat voordat bijgebouwd wordt. Dat klinkt niet alleen logisch maar is het simpelweg ook…