Hoera, eindelijk: Gemeenteraad akkoord met forse verlaging tarief straatparkeren en… eerste uur vrij parkeren blijft

Al sinds de oprichting in 2009 pleit Hart-Leers voor een forse verlaging van het parkeertarief op straat. Met 50 cent per uur zijn de kosten gedekt en is de prijs betaalbaar en aantrekkelijk. 

Jarenlang volhouden en doorzetten heeft er gisteravond eindelijk toe geleid dat de gemeenteraad voltallig besloot om het straatparkeertarief fors te verminderen naar een Euro per uur. Voor ons nog te hoog maar alvast een goede stap in de juiste richting.

Hart-Leers: ‘Eerder boekten we al succes door het tarief langs de Spoorsingel (nabij de rotonde richting Albert Heijn) te verlagen naar een dagtarief van 3 Euro. Sindsdien staan de voorheen talrijke lege plekken dagelijks goed -en veelal allemaal- vol Met deze stap in de goede richting mag wat ons betreft snel een volgende stap naar nog meer verlaging gezet worden. Ook moet nu eindelijk eens samen met andere grote partijen in onze stad goed gekeken worden naar de mogelijkheid om grote parkeergarages te kopen. Daarmee samen ook daar zeer betaalbare tarieven te creëren die hartje Heerlen positief in de kijker zet en aantrekkelijker maakt.’

Na bloed, zweet en tranen. Volhouden, volhouden en doorzetten is er eindelijk een unanieme raad overtuigd van het fors verlagen van de parkeertarieven. Al koste het heel veel tijd eindelijk is er nu vooruitgang geboekt. Mooie bijkomstigheid is dat het eerste uur vrij parkeren op straat in en rondom hartje stad gehandhaafd blijft. 

Op naar een volgend succes en hopelijk nog een hele lange tijd het eerste uur kosteloos parkeren!