Hoeveel omzet levert het Mijnwaterproject inclusief APG en Arcus op?

De kosten gaan voor de baat, inderdaad. Maar ruim 15,5 Mln.  investeren om vervolgens een jaarlijkse omzet van 65.000 euro te generen baart zorgen, grote zorgen. Het Mijnwaterproject is verre van ‘boven Jan’ en ook 2 nieuwe aansluitingen lijken nog geen ‘reddende engel’.

Tot nu toe leveren CBS en Weller Energie BV (gezamenlijk) totaal 65.000 euro aan jaarlijkse omzet op. Het grote kantorencomplex van CBS is goed voor 25.000 euro terwijl de ca. 400 aansluitingen via Weller Energie BV (de Mijnwaterwoningen in Heerlerheide) goed zijn voor 40.000 euro jaarlijkse omzet. Omzet voor levering van koud en warm Mijnwater.

Aannemende dat  het APG (met alleen afname van koud water) het CBS evenaart en goed is voor 20.000 euro omzet terwijl het Arcus college Weller Energie BV benadert en voor 40.000 euro omzet garant staat: is in dat geval de gezamenlijke omzet van 4  afnemers (de Mijnwaterklanten) nog ‘slechts’ 130.000 euro in totaliteit. Bekeken op een investering van 15,5 miljoen euro is dat nog geen 1%. De  jaarlijkse vervangingsinvesteringen, onderhoudskosten en ga zo maar zijn dan nog niet eens bekeken. Ook moeten beide nieuwe klanten (APG en Arcus) aangesloten worden en ook dat brengt de nodige kosten met zich mee…