Informeel bijpraten tijdens ‘rondje Heerlerbaan’

Posted by | November 29, 2013 | Nieuws, Vanuit de fractie

Deze week maakte Hart-Leers samen met betrokken wijkbewoner Leon Fiddelaars een rondje door zijn wijk, een ‘rondje Heerlerbaan’. Natuurlijk kennen we de wijk. Het is echter nooit slecht om met enige regelmaat de wijk door de ogen van betrokken wijkbewoners te zien.

giesenWinkelcentrum Giesen-Bautsch vormde de start van deze wijkwandeling. Het wijkwinkelcentrum dat al jaren op de nominatie voor vernieuwing staat waarbij het de bedoeling is om Weller shopping aan de Heerlerbaan ermee samen te voegen. Via het kapelletje, dat dagelijks opengesteld en netjes in orde gehouden wordt, vervolgden we onze route waarbij een leeg- en vrijstaande woning opviel. Dichtgetimmerd en zwaar verloederd, iets wat je alles behalve graag ziet. Via de bibliotheek en de school ging het richting nieuwe speelveldjes, veldjes die maanden geleden van een nieuwe zachte onderlaag voorzien werden. Een laag die tijdens het drogen vernielt werd waarna de speelvelden sindsdien blijvend omhekt zijn.

speelveldWaarom staan er maanden later nog steeds bouwhekken omheen en werd het speelveldje ondertussen niet in orde gemaakt en opengesteld?

De indrukwekkende nieuwbouw seniorencomplexen, vlakbij de Caumerbron, ontgaan ons natuurlijk niet. Ook het wandelgebied en de prima aangeschreven buurtspeeltuin ‘t Baanrakkertje richting Corisberg blijven niet onbesproken. Vervolgens blijkt dat de diverse dependances van de scholen teruggroeien naar een plek. Een belangrijke ontwikkeling waarover we graag meer weten.

Woonwinkel Hiero, die aan de rand van de wijk ligt, zwichtte niet voor een plek op de Woonboulevard. Hiero trekt behoorlijk wat klandizie en komt tijdens onze wandeling ook aan de orde waarna we over de Heerlerbaan, langs de grote winkels en voormalige garage Rotor, richting café te lopen. Een café regelrecht uit vervlogen tijden dat inmiddels al weer een hele tijd gesloten is.

Van voetbalvereniging, heuse villawijk, seniorencomplexen tot en met een bloeiend verenigingsleven (van carnaval tot harmonie) de Heerlerbaan is springlevend. Een rondje door de wijk met betrokken wijkbewoners en raadskandidaten doen we natuurlijk niet voor niets. Vanuit de wijk richting gemeentehuis, geen waarheid op papier maar de waarheid rechtsreeks uit de wijk daar draait het om.

Natuurlijk vragen we ook de wijkwethouder en zijn wijkambtenaar om een inhoudelijke reactie op ons ‘rondje Heerlerbaan’.